Επιπλέον πρότεινε την καθιέρωση απλής αναλογικής - Κουβέντα για τον Έλληνα που εκτέλεσαν οι Αλβανοί

Στις σχέσεις της Πολιτείας με την Εκκλησία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,, η οποία αφορά κατά κύριο λόγο τις προτάσεις του κόμματος για την συνταγματική αναθεώρηση.

Εκεί λοιπόν ερίφθη άλλη μία «βόμβα», μετά από όλες αυτές που έχουν «πέσει» στα κεφάλια μας.:

«Πολιτεία και Εκκλησία έχουν την ωριμότητα, την σωφροσύνη κι ευαισθησία να αποδεχτούν τον εξορθολογισμό των σχέσεων τους. Έχει έρθει ο καιρός να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους με ότι αυτό συνεπάγεται κανονιστικά και πρακτικά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κανονιστικά και πρακτικά; Θα απομακρυνθούν τα εικονίσματα από τους δημόσιους χώρους; Τι θα γίνει με τον Σταυρό της Ελληνικής Σημαίας;

Παράλληλα, πρότεινε «την καθιέρωση αναλογικού εκλογικού συστήματος στο Σύνταγμα και καθιέρωση της εποικοδομητικής ψήφου δυσπιστίας, θεσμό σύμφωνα με τον οποίο πρόταση δυσπιστίας δεν μπορεί να γίνει δεκτή από το Κοινοβούλιο, παρά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι υπερψηφίζεται και άλλος Πρωθυπουργός».

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην… «κατοχύρωση του δικαιώματος διενέργειας δημοψηφίσματος με λαϊκή πρωτοβουλία για κρίσιμο εθνικό θέμα ή για ψηφισμένο νομοσχέδιο». Θεσμοθετούμε την λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία. Μέτρα που φέρνουν τον διάλογο, τη διαφωνία και την αντιπαράθεση πολιτικών σχεδίων στο προσκήνιο.

Αυτό γιατί δεν συνέβη για την Μακεδονία;

Πρότεινε επίσης την καθιέρωση παγίως, αναλογικού εκλογικού συστήματος στο Σύνταγμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χώρα, ενώ αναφέρθηκε και στην υποχρέωση ο πρωθυπουργός να είναι απαραιτήτως αιρετός από τον ελληνικό λαό, δηλαδή βουλευτής.

Τέλος στους ηγέτες, τέλος στις ισχυρές κυβερνήσεις!

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται, πλέον, σε τροχιά δυναμικής ανάκαμψης», υπογράμμισε μεταξύ άλλων, κάτι που δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε.

Τι έλεγε άραγε ο πρωθυπουργός το 2014 για την όποια Συνταγματική Αναθεώρηση; Βέβαια η δική του μεταξύ άλλων «διώχνει» με κάθε επισημότητα την Ελληνορθοδοξία από το επίσημο Ελληνικό Κράτος, το οποίο οδηγείται σε «πολυπολιτισμική θρησκευτική ουδετερότητα ισλαμικής απόχρωσης» ελέω παράνομων μεταναστών αλλά και σε πολιτική «μπαχαλοποίηση».

Δείτε στο πρώτο βίντεο στο 27.49 και τι έλεγε ο πρωθυπουργός το 2014:



el.gr

 
Top