της Άννας Κανδύλη

Με την κατάθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη ξεκίνησε ο εισαγγελέας εφετών Πειραιά Παναγιώτης Μπρακουμάτσος τη διερεύνηση των όσων καταγγέλλει ο γνωστός εφοπλιστής σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες.

Σε αυτή επικαλείται σειρά στοιχείων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα οποία ο κρατούμενος Ευθύμιος Γιαννουσάκης δέχθηκε πιέσεις για να τον στοχοποιήσει στην υπόθεση της μεταφοράς 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1.

Ενώπιον του εισαγγελέα ο κ. Μαρινάκης επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της αναφοράς του, η οποία έδωσε και το έναυσμα για την προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο κ. Μπρακουμάτσος.

Υπενθυμίζεται ότι με αυτήν ο επιχειρηματίας στρέφεται σε βάρος του αξιωματικού του λιμενικού Σώματος και κάθε άλλου υπευθύνου που φέρονται να είχαν ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στον ισοβίτη για να τον εμπλέξει στην υπόθεση του Noor 1.

Τις επόμενες ημέρες ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει και να εξετάσει και τους μάρτυρες που έχουν προταθεί από την πλευρά του κ. Μαρινάκη προκειμένου να στοιχειοθετηθεί η αξιόποινη πράξη της απόπειρας κατάχρησης εξουσίας που καταγγέλλει με τη μηνυτήρια αναφορά του.

 
Top