Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δύσβατη δασική έκταση στην περιοχή Αμέλαντες Αγίας Άννας, στην Εύβοια. «Οι φλόγες είναι ένα χιλιόμετρο από τους Αμέλαντες, αλλά δεν κινδυνεύει το χωριό επειδή επικρατεί άπνοια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Λίμνης Αγίας Άννας Ελένη Γεωργάκαινα. «Το ευτύχημα είναι ότι επικρατεί στην περιοχή άπνοια και αυτό βοηθάει στο έργο της κατάσβεσης» υπογράμμισε η κ. Γεωργάκαινα.

Η πυρκαγιά καίει πουρνάρια και πεύκα σε μια περιοχή που είναι αδύνατο να πλησιάσουν πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα η επιχείρηση κατάσβεσης να γίνεται κυρίως από αέρος με τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα καναντέρ και δύο πετζετέλ. Στη μάχη της κατάσβεσης μετέχουν και πάνω από 25 εθελοντές από τα γύρω χωριά της περιοχής, οι οποίοι με μπουλντόζες κάνουν ζώνες αντιπυρικής προστασίας και προσπαθούν με οχήματά τους να φτάσουν στην εστία της φωτιάς.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο της Λίμνης Αγίας Άννας, η φωτιά πιθανολογείται ότι ξεκίνησε από χθες από κεραυνό που έπεσε στη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε στην περιοχή.

 
Top