Ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο, Τρίτη 1η Αυγούστου, είναι πολύ υψηλός (κατηγορία κινδύνου 4), για τις εξής περιοχές, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας: Περιφέρεια Αττικής, Βορείου Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος), Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες), Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα), Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Λακωνία), Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (Σαμοθράκη).

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιές.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και υπαίθριων ψησταριών. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Τέλος, σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό 199.

 
Top