Σήμερα αποφασίζει για τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών της η ΠΟΕ- ΟΤΑ που προγραμματίζει 24ωρη απεργία και ακολούθως θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της. Στις 10.30 οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα έχουν προγραμματίσει πανελλαδική συγκέντρωση στην πλ. Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε χτες ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα. Απέκλεισε δε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των απεργών συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων. Πάντως επεσήμανε ότι μετά την Πέμπτη -σε περίπτωση που δεν λήξει η κινητοποίηση- θα χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα, για να μην υπάρξει διακινδύνευση της δημόσιας υγείας.

Εν τω μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς καθαρίζουν τις πόλεις τους οι δήμοι της Αττικής με στόχο την Παρασκευή, που προβλέπονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες, η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη.

Ήδη, στο δήμο Αθηναίων, από το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 150 δρομολόγια αποκομιδής και συνεχίζονται, ενώ στο ΧΥΤΑ Φυλής έχουν αδειάσει περισσότερα από 80 απορριμματοφόρα του δήμου.

«Η ΔΑΚΕ είναι ανεξάρτητο όργανο και εκφράζει την άποψη της», δήλωσε στον Αθήνα 9,84 ο αναπληρωτής τομεάρχης δικαιοσύνης της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος δεν θέλησε να αποδοκιμάσει ή να σχολιάσει τη στάση των γαλάζιων συνδικαλιστών στην ΠΟΕ – ΟΤΑ.

 
Top