Εξοπλισμένη είναι απέναντι στον καύσωνα η ΔΕΗ, καθώς όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου της επιχείρησης θα λειτουργούν κανονικά, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες της βρίσκονται σε ετοιμότητα, όπως από σήμερα λειτουργούν και οι σταθμοί του Αμύνταιου.

Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, απαντώντας στο ερώτημα αν η επιχείρηση είναι σε θέση να αντιμετωπίσει χωρίς προβλήματα τις ιδιαίτερες συνθήκες και απαιτήσεις σε ηλεκτρική ενέργεια που δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες.

«Επειδή, υπάρχει ακόμη η αίσθηση στους πολίτες, αλλά και σε εκπροσώπους του Κοινοβουλίου ακόμη, όταν βλέπουν ζόρια να λένε “τι θα κάνει η ΔΕΗ;”, λέω ότι δεν είμαστε πια μόνον εμείς παραγωγοί. Εμείς παράγουμε το 55% - 60% της ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι και άλλοι» ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτάκης.

«Υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου πάντως -δεν έχουμε τα προβλήματα του χειμώνα- άρα όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου θα λειτουργούν κανονικά. Μπορεί να μας λείπουν νερά, τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουμε με την μέγιστη φειδώ, λόγω αρδευτικής περιόδου, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες είναι σε ετοιμότητα, συμπεριλαμβανομένων και των σταθμών του Αμύνταιου, που από σήμερα λειτουργεί», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΕΗ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 
Top