Κοινή εμφάνιση Παπανδρέου - Βενιζέλου - Σημίτη στο Ζάππειο...











Μετά από παρασκηνιακές εντάσεις που κράτησαν μέρες, ανταλλαγή προσκλήσεων, αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, διαβουλεύσεις στενών τους συνεργατών, ο νυν και ο πρώην αρχηγός του ΠΑΣΟΚ βρήκαν τη χρυσή τομή στον τρόπο εκπροσώπησης του "επίσημου" ΠΑΣΟΚ στα εγκαίνια της έκθεσης του ιδρύματος Ανδρεα Παπανδρεου την 1η Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, δυο ημέρες πριν από την αντίστοιχη εκδήλωση της Χαριλάου Τρικούπη στον ίδιο χώρο.



Του Γιάννη Πιτταρά



Η θετική απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Γιώργου Παπανδρέου συνοδεύτηκε αρχικά και από το "αυτονόητο" αίτημα να απευθύνει χαιρετισμό ως ο πρόεδρος του κόμματος που γιορτάζει την ιδρυτική του διακήρυξη...



Μετά το αρχικό μούδιασμα, το αίτημα έγινε δεκτό, αν και σύμφωνα με τους διοργανωτές, ειχε προβλεφθεί μοναδικός ομιλητής να είναι ο πρώην Πρωθυπουργός, προλογίζοντας την έκθεση ιστορικού υλικού με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».



Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη παρατηρούσαν "η πρόσκληση που του έχει απευθυνθεί απο το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου, δεν μπορεί να έχει το ίδιο περιεχόμενο με την πρόσκληση προς τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων του συνταγματικού τόξου, τον Πρόεδρο της Βουλής και άλλους θεσμικούς παράγοντες".



Για τον φόβο των Ιουδαίων και προς αποφυγή παρεξηγήσεων για αποκλεισμούς, η αντίστοιχη πρόσκληση που είχε σταλεί και στο πρώην πρόεδρο του κόμματος Κώστα Σημίτη, συνοδεύτηκε και αυτή, από την διευκρίνηση ότι εάν το επιθυμεί θα μπορεί και εκείνος να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό την ημέρα των εγκαινίων, εάν τελικώς απαντήσει θετικά και παραβρεθεί.



Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και δυο ημέρες μετά και πάλι στο Ζάππειο, στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Σημίτης όχι μόνο θα δώσει το παρών αλλά θα μιλήσει και από το βήμα της εκδήλωσης, κάνοντας έναν απολογισμό της 40χρονης πορείας του ΠΑΣΟΚ και μεταφέροντας τις απόψεις του για την μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Παράταξης.



Στις 3 του Σεπτέμβρη όμως δεν θα είναι εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού όπως εξήγησε στον διάδοχο του στην ηγεσία του κόμματος, θα απουσιάζει στο Λονδίνο, αφού είναι ομιλητής σε εκδήλωση της Royal Bank of Scotland.



Εκ των πραγμάτων τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται τώρα στο περιεχόμενο των ομιλιών Παπανδρέου και Βενιζέλου και το κατα πόσο θα αποτελέσουν την αφορμή για μια νέα ...κατάπαυση των εσωκομματικών διαγωνισμών ή θα δώσουν τροφή στα δημοσιογραφικά και πολιτικά σενάρια για το μέλλον των σχέσεων τους.



Συνεργάτες του κ.Βενιζελου ωστόσο θεωρούν ότι η επέτειος της 3ης του Σεπτέμβρη είναι πάντα ευκαιρία συσπείρωσης του χώρου και αυτόν το χαρακτήρα του εορτασμού είναι αποφασισμένος να διαφυλάξει ο Ευ. Βενιζέλος.



Άλλωστε, όπως σημειώνουν, την περίοδο αυτή η προσοχή όλων πρέπει είναι στραμμένη στα μεγάλα εθνικά μέτωπα της οριστικής εξόδου από την κρίση και του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, Ανάπτυξης και Απασχόλησης.



 
Top