Οι Τράπεζες ασκούν μια επιθετική πολιτική σε βάρος των άτυχων δανειοληπτών που τους έχει καταστρέψει η κρίση. Παρά το γεγονός ότι έχουν εισπράξει εγγυήσεις δισ. ευρώ, οργάνωσαν με απίστευτη ανευθυνότητα τον υπερδανεισμό των πολιτών και στο τέλος χρηματοδοτήθηκαν και αδρά, δεν έχουν κανέναν ηθικό φραγμό να συμβάλλουν στην καταστροφή της ελληνικής οικογένειας.
Μια ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ αποκαλύπτει πως οι τράπεζες συνεχίζουν να προκαλούν τις αντοχές των οφειλετών με την συμπεριφορά τους:
  • Ζητούν από ανέργους οφειλέτες να καταβάλουν υπέρογκα ποσά για τη ρύθμιση της οφειλής
  • Απαιτούν την εγγραφή προσημείωσης και την εξασφάλιση με εγγυητές ακόμα και για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ
  • Περιλαμβάνουν στις συμβάσεις τους πλήθος παράνομων προμηθειών και καταχρηστικών όρων, πολλοί από τους οποίους έχουν κριθεί ως τέτοιοι με δικαστικές αποφάσεις
  • Κατά την εφαρμογή του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συνεχίζουν να παρακρατούν από τους μισθούς των αιτούντων για αρκετούς μήνες μετά τις προσωρινές διαταγές των Ειρηνοδικείων.
Την ίδια ώρα στέλνουν τεράστια ποσά στα συστημικά ΜΜΕ ((Τύπος, τηλεόραση. ραδιόφωνο, ΊΙντερνετ), προαφανώς με εντολή της κυβέρνησης για να μην υπάρξει ούτε ψέλισμα αντιπολίτευσης.
Οι Τράπεζες είναι θύλακες αναξιοπρέπειας και βαρβαρότητας. Ποτέ δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο χάλι.
 
Top