Εκτός από τα προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων ποια μέτρα θα υιοθετήσει η κυβέρνηση για να αποδείξει ότι δεν αποτελείται από διεφθαρμένους πολιτικούς, η τρόϊκα θέτει στην κυβέρνηση 8 όρους, για να συζητήσει μαζί της τον Σεπτέμβριο την πιθανότητα μείωσης των φόρων του κεφαλαίου. Για μείωση της φορολογίας της εργασίας η οποία έχει φτάσει στο 55% με τις ασφαλιστικές εισφορές δεν γίνεται λόγος.

Η
 καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά και η περιστολή της δασμοαποφυγής είναι
οι απαράβατες προϋποθέσεις που θέτει η τρόικα προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, προκειμένου να συζητήσει οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας κεφαλαίου και επιχειρήσεων και των φορολογικών δεικτών.

Το μήνυμα των εκπροσώπων των δανειστών, που επιστρέφουν το Σεπτέμβριο, είναι «βάλτε τους δικούς σας επιμέρους στόχους, βρείτε τι πάει στραβά στις κατηγορίες φόρων που πέφτουν έξω, καλύψτε τη διαφορά και μετά θα μιλήσουμε για διαφοροποίηση του φορολογικού μείγματος». Η πιθανότητα οι φόροι να είναι εξωφρενικοί και να μην μπορούν να πληρωθούν, δηλαδή να έχουν κάνει λάθος, δεν περνάει από το μυαλό τους, ούτε το τεκμηριώνει η κυβέρνηση.

Οι τροϊκανοί θέλουν να δουν, κατά την επιστροφή τους το Σεπτέμβριο, πόσοι έλεγχοι έχουν γίνει σε φυσικά πρόσωπα και κυρίως σε μεγάλες περιουσίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Realmoney, για να αρχίσει η οποιαδήποτε συζήτηση για μείωση φόρων, η τρόικα θέτει 8 όρους:

1. Πώς θα καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2015, ύψους 2 δισ. ευρώ
2. Τις δαπάνες που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις
3. Την πρόταση για αναθεώρηση του καθεστώτος ΦΠΑ
4. Το μεσοπρόθεσμο για τα έτη 2016 και 2017
5. Το κεντρικό σύστημα ηλεκτρονικής δασμολόγησης
6. Τον εσωτερικό έλεγχο στη δημόσια διοίκηση και στις υπηρεσίες υψηλού ρίσκου
7. Τα αποτελέσματα από το φορολογικό έλεγχο των προσώπων μεγάλου πλούτου
8. Με ποιον τρόπο θα εισπραχθούν αναγκαστικά βεβαιωμένες οφειλές παρελθόντων ετών.

Εφόσον ικανοποιηθούν οι παραπάνω προϋποθέσεις, η τρόικα δέχεται να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέματα μείωσης του φόρου εισοδήματος και του φόρου μισθωτών υπηρεσιών, τη γενική φορολογική κλίμακα, τη φορολογία νέων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το ύψος και το εύρος του ΦΠΑ και ειδικών φόρων κατανάλωσης και τη φορολογία των οχημάτων.

Πηγή: 4people.gr
 
Top