Απίστευτης αστειότητας μέτρο μελετούν να εισάγουν, σύμφωνα με πληροφορίες, για τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια. Προφανώς η αστειότητα έχει να κάνει με αυτό που προπαγανδίζεται ως λύση και όχι με αυτό που πραγματικά θα συμβαίνει, δηλαδή με την απώλεια των ακινήτων του κόσμου.

Τι κάθισαν λοιπόν και σκέφτηκαν και μάλιστα το παρουσιάζουν και ως κοινωνικό μέτρο!!!!
Σκέφτηκαν, όχι μόνο να παίρνουν οι τράπεζες τα σπίτια των πολιτών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, αλλά, μέσω του τεχνάσματος του ενοικίου, οι πολίτες θα συνεχίζουν να εξοφλούν στην ουσία τα δάνεια, για σπίτια που θα έχουν ήδη χάσει!!!!

Δηλαδή, η μεν τράπεζα θα παίρνει οριστικά την κυριότητα του σπιτιού του δύστυχου πολίτη, αλλά το μαρτύριό του δεν θα σταματά εδώ. Ο πολίτης θα συνεχίζει να πληρώνει την τράπεζα. Αν είναι δυνατόν!!! Που απευθύνονται άραγε;

Και γιατί λοιπόν να δεσμεύεται ο πολίτης που θα χάσει το σπίτι του, να μισθώνει το ίδιο ακίνητο και να μην μισθώσει κάποιο άλλο, από έναν ιδιώτη και μάλιστα με μικρότερο μίσθωμα; Όλα σχεδόν τα ακίνητα είναι σήμερα ξενοίκιαστα. Για ποιο λόγο να συνεχίζει στην ουσία να εξοφλεί την τράπεζα τη στιγμή που θα έχει χάσει το σπίτι του;;;

Κάτι τέτοιο θα είχε κάποια αξία μόνο με τη μορφή leasing (με πολύ χαμηλό μίσθωμα), ώστε στο τέλος να μείνει το ακίνητο στον πολίτη που το χάνει και όχι με το μέτρο – κοροϊδία που προωθείται. Με τον τρόπο αυτό, οι μεν τράπεζες θα σβήσουν τα "κόκκινα" δάνεια, οι δε πολίτες θα έχουν προοπτική να επανακτήσουν τα σπίτια τους.

Όλοι πια το βλέπουμε πως, όσο το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, θα συνεχίζει να κυβερνά την Ελλάδα, τόσο και δεν πρόκειται ποτέ να βγούμε από την κρίση, την οποία θα συνεχίσει να την χρησιμοποιεί μόνιμα ως ευκαιρία πλουτισμού της ολιγαρχίας που ελέγχει το σύστημα.

ΥΓ. Πρέπει το ταχύτερο οι δανειολήπτες να οργανωθούν σε πολιτική κίνηση ενάντια στην απώλεια των ακινήτων τους.
 
Top