Μετά την πρωτοφανή ομόφωνη απόφαση αθώωσης όλων των εμπλκομένων στην υπόθεση του αιματοβαμμένου σκηνικού που στήθηκε πέρυσι στην Μανωλάδα, που σημαίνει ότι δεν δίνουν στα θύματα το δικαίωμα έφεσης, το λόγο πήρε ο Άρειος Πάγος...Η εισαγγελέας ζήτησε με εγγραφό της από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών αμέσως μόλις καθαρογραφεί η απόφαση να της αποσταλεί προκειμένου να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι αναίρεσής της ως προς το σκέλος που κρίνει αθώους τους κατηγορούμενους.

Σημειώνεται ότι μόνο η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει την δυνατότητα να αναιρέσει την επίμαχη απόφαση αφού πρόκειται για ομόφωνη κρίση των δικαστών και ως εκ τούτου η Εισαγγελία Εφετών δεν μπορεί να ασκήσει έφεση.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων αθώωσε και τους τέσσερις κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας.

Στους δυο κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι- ο ένας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και ο δεύτερος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών- επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης 14 και 7 χρόνων αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top