Δεν επιστρέφει τα αχρεωστήτως καταβληθέντα η μητέρα της Ζ.Κωνσταντοπούλου

Η Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, η μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, όχι μόνο επί σειρά ετών λάμβανε επίδομα ανηλίκων τέκνων για τις ενήλικες κόρες της, αλλά με ένστασή της, αξιώνει να μην επιστέψει τα αχρεωστήτως καταβληθέντα χρήματα, υποστηρίζοντας ότι ...





την ευθύνη έχει αποκλειστικά και μόνο το ταμείο.



Η ένσταση με την οποία ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση διακοπής της χορήγησης του επιδόματος τέκνων αναδρομικά από το 2005 και από το 2001 για τις δύο κόρες της, αντίστοιχα, κατατέθηκε στις 19 του περασμένου Φεβρουαρίου.



Όπως είχε γράψει η Realnews, το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ- ΜΜΕ), με έγγραφο της 20ης Νοεμβρίου 2013 διακόπτεται αναδρομικά η χορήγηση του επιδόματος ανήλικων τέκνων για τις δύο κόρες της Λ.Αλεξίου που έχουν ενηλικιωθεί από το 1995 και το 2001 αντίστοιχα.



Η Λ. Αλεξίου με μεταγενέστερο έγγραφο, απευθύνεται στο δ.σ. του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και υποστηρίζει ότι «η εξακολούθηση χορήγησης των ποσών αυτών οφείλεται αποκλειστικά σε παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων σας», ενώ «αντίκειται στην αρχή της χρηστής διοίκησης η αναζήτηση περιοδικών ασφαλιστικών παροχών, που εισπράχθηκαν καλόπιστα, μετά την πάροδο εύλογου χρόνου».



Ακόμα υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την ενηλικίωση των θυγατέρων της μέχρι την απόφαση του ταμείου για την αναδρομική διακοπή της χορήγησης του επιδόματος «ξεπερνά κατά πολύ κάθε έννοια 'εύλογου χρόνου' που κατά τη νομολογία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη αναζήτηση αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών που εισπράχθηκαν καλόπιστα, όπως εν προκειμένω». Επιπροσθέτως, αναφέρει ότι «η σχετική παροχή αναλώθηκε για τις βιοποριστικές ανάγκες» και «δεν διασώθηκε, ώστε να δύναμαι να τα επιστρέψω».






http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top