Τι γίνεται από εδώ και πέρα;

Αλέξης Τσίπρας:Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία καλείται από την κυβέρνηση Σαμαρά να γράψει τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της συντηρητικής παράταξης. Πρόκειται για ...





μία ντροπιαστική συνθηκολόγηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα. Προσπαθείτε να εξαγοράσετε συνειδήσεις δίνοντας μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ένα επίδομα.





-Το ξεδιάντροπο δούναι και λαβείν σας στερεί κάθε επιχείρημα. Ενώ λέτε θα μοιράσετε το πρωτογενές πλεόνασμα, από την άλλη τσέπη κλέβετε δεκάδες δισ ευρώ από τους φορολογούμενους.







-Αφού δεν θα έχετε πια τι άλλο να λεηλατήσετε θα τελειώσει και το μνημόνιο. Το μνημόνιο με εσάς δεν τελειώνει. Το μνημόνιο με εσάς γίνεται καθεστώς. Μονιμοποιείται.







-Έχει κοντά ποδάρια ο σχεδιασμός σας. Κυριακή κοντή γιορτή. Τα μέτρα σας τελειώνουν στις 25 του Μάη. Και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει μαζί με τον λαό, να γκρεμίσει το καθεστώς του μνημονίου που έχετε οικοδομήσει στη χώρα.







-Μας είπατε ότι διαπραγματευτήκατε σκληρά. Τη διαπραγμάτευση για το γάλα μας την εξήγησε με την επιστολή παραίτησης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Τη διαπραγμάτευση για τα φάρμακα μας την περιέγραψαν τα μέλη της ΕΚΟ Φαρμακοποιών με την παραίτησή τους από τη Ν.Δ.







-Ο κύριος Χατζηδάκης πρέπει να μας εξηγήσει ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Η παραμονή του στη κυβέρνηση αποτελεί ζήτημα ηθικής τάξης.



-Το ίδιο ισχύει και για τον κ.Στουρνάρα.



-Ως κυβέρνηση της εθνικής σωτηρίας,δεσμευόμαστε, οι υπεύθυνοι θα δώσουν λόγο για τις υπογραφές τους.



-Ο κ.Στουρνάρας δεν αυτουργός μόνο του εγκλήματος, είναι και ένας από τους κύριους υπεύθυνους της ανθρώπινης καταστροφής που έχει υποστεί η κοινωνία μας.







-Σας ζητάμε να διακόψετε τη διαδικασία για να συζητηθεί η πρόταση δυσπιστίας κατά του Γιάννη Στουρνάρα.



Από εδώ και πέρα ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και θα γίνει ψηφοφορία επί της πρότασης την Τρίτη το βράδυ.Διακόπτεται για την Τετάρτη η συνέχεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο.Να θυμίσουμε επίσης πως Τρίτη και Τετάρτη είναι προγραμματισμένο Eurogroup στην Αθήνα.

 
Top