"Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις για το γάλα" δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ύστερα και από τις έντονες αντιδράσεις ακόμη και κυβερνητικών βουλευτών...







Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης στην αυριανή τοποθέτησή του θα φέρει βελτιωτική ρύθμιση που θα είναι κοντά στην πρόταση Τσαυτάρη ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.



Τα παραπάνω προέκυψαν μετά τη συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και τους βουλευτές κ. Πρωτόπαπα, Κουκουλόπουλο και Ρήγα από το ΠΑΣΟΚ, και Τσουμάνη και Μπούρα από τη ΝΔ. Μάλιστα, οι βουλευτές έχουν πάρει στα χέρια τους το κείμενο της εν λόγω ρύθμισης την οποία θα παρουσιάσει την Κυριακή ο Χατζηδάκης στη Βουλή και συμφωνούν με τι αλλαγές.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη νέα ρύθμιση θα υπάρχει λεπτομερής περιγραφή της διαδικασίας παστερίωσης βάσει των κοινοτικών κανονισμών, ενώ θα υπάρχει όριο στις ημέρες 7 ημέρες για παστεριωμένο. Επίσης τη διάρκεια θα την καθορίζουν οι γαλακτοβιομηχανίες, αλλά μετά από ελέγχους της αρμόδιας επιτροπής.



Αυτή η ρύθμιση είναι πολύ κοντύτερα στην πρόταση Τσαυτάρη, με την οποία συμφωνούσε και ο παραιτηθείς αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Επίσης ικανοποιεί και τους "αντάρτες" Κασσή και Μωραϊτη.



Η συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 22:30

 
Top