Έναρξη διαλέξεων: Τετάρτη 26/2 «Τα άστρα και οι μύθοι τους».
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου η πρωτοβουλία του Δήμου Αιγάλεω «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ», μια σειρά έξι δωρεάν εκλαϊκευμένων διαλέξεων με αντικείμενο την Αστρονομία και σκοπό την ανάδειξη στο Αιγάλεω θεμάτων ευρύτερου ενδιαφέροντος από τις επιστήμες και την πνευματική ζωή.
Ο φετινός κύκλος διαλέξεων έχει τίτλο «Η Αστρονομία στη ζωή μας» και είναι αποτέλεσμα της συνεργασία του Δήμου Αιγάλεω με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Εισηγητές των διαλέξεων είναι δύο διακεκριμένοι επιστήμονες του χώρου, γνωστοί στο ευρύ κοινό και από τις επιστημονικές τους εκπομπές στη δημόσια τηλεόραση, ο κ. Στράτος Θεοδοσίου και ο κ. Μάνος Δανέζης.
Η πρώτη διάλεξη την Τετάρτη 26/2 έχει τίτλο «Τα άστρα και οι μύθοι τους», όπου με αφετηρία τους αειφανείς αστερισμούς του Βόρειου ουρανού θα ξετυλιχθεί μπροστά μας το πώς γεννήθηκε η υπέροχη ελληνική αστρονομική μυθολογία.
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω (Δημαρχείου και Κουντουριώτου, σταθμός μετρό «Αιγάλεω», τηλ.2105902440).
Ώρα έναρξης 19.00. Είσοδος ελεύθερη χωρίς δήλωση συμμετοχής.
 
Top