Πριν από μερικές ημέρες ο διερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων Ακριβός Τσολάκης απέκλειε κάθε πιθανότητα το μοιραίο Boeing να έχει φύγει προς τον Ινδικό Ωκεανό. Πολλώ δε μάλλον να έχει κατευθυνθεί προς τον Νότιο Ινδικό. Τώρα, έβγαλε νέο πόρισμα....









Λέει ότι σαν πιο πιθανό σημείο συντριβής είναι να έχει πέσει κοντά στα νησιά Κεργκελέν! Κι όμως, την ίδια ώρα, επίσημες δηλώσεις Μαλαισιανών, Κινέζων και Αυστραλών αξιωματούχων αναφέρουν ότι έχει συντριβεί στη θάλασσα στη μέση του πουθενά!



Όμως, η... παραπληροφόρηση του κυρίου Τσολάκη ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, το απόγευμα στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου. Κουνούσε ένα χαρτί στο οποίο ισχυριζόταν ότι αποδείκνυε ότι μία αστοχία σε κεραία του Boeing μπορούσε να ξεκολλήσει να τρυπήσει την καμπίνα και να επέλθει σταδιακή αποσυμπίεση του αεροσκάφους (κάτι παρόμοιο με αυτό που έγινε στο Ήλιος).



Όμως, αυτό που ΔΕΝ διάβασε ο κύριος Τσολάκης (κάτι που εμείς στο planet-greece ψάξαμε καλά) είναι ότι το επίμαχο έγγραφο της εταιρείας αναφερόταν σε ένα σωληνάκι, που μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στους κινητήρες - όχι όμως σε σημείο συντριβής! Μάλιστα το έγγραφο αυτό χρονολογείται το 2008! Κι από τότε όλα τα Boeing 777 έχουν περάσει από επανέλεγχο από την εταιρεία.



Αυτά, γιατί και οι αερολογίες έχουν τα όριά τους!

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top