Πρωτοφανείς εικόνες επικράτησαν το βράδυ της Τετάρτης στο σταθμό του μετρό «Μοναστηράκι» καθώς σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με αρκετούς τραυματίες.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, εθνικιστές επιτέθηκαν πρώτα σε μετανάστες που βρέθηκαν μπροστά και στη συνέχεια συνεπλάκησαν με άτομα προεχόμενα απο τον αναρχικό χώρο που συμμετείχαν στην προηγηθείσα αντιφασιστική συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο.

Όπως βλέπετε και στο παρακάτω βίντεο μια ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πυροσβεστήρες και πέτρες προκαλώντας τραυματισμούς. Μάλιστα έριχναν και βενζίνη. Φωνάζοντας «καψ’τε τους.»




Δείτε τα βίντεο:



Αστυνομικές δυνάμεις στο σταθμό στο Μοναστηράκι

Τα μέλη της εθνικιστικής ομάδας Propatria καλούσαν την Τετάρτη σε συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο, καθώς σήμερα ολοκληρώνονταν 10 χρόνια από τους θανάτους των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελωνη.

Μάλιστα ανέστησαν σχετικό υλικό στη σελίδα τους στο Twitter.



Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες, αντιφασίστες πήραν το τρένο από το Νέο Ηράκλειο, με ορισμένους από αυτούς να κατεβαίνουν στον σταθμό Βικτώρια, όπου προκάλεσαν ζημιές και πέταξαν πέτρες και καδρόνια κατά αστυνομικών, σπάζοντας και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν σε δύο προσαγωγές.

Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας φαίνεται οι άντρες της ΕΛΑΣ να έχουν συλλάβει ένα άτομο, να το έχουν ρίξει στο έδαφος και να το έχουν ακινητοποιήσει, ενώ τον γρονθοκοπούν.


 
Top