Καλούμε τους διαδικτυακούς φίλους και αναγνώστες μας να δημιουργήσουν προφίλ στο κοινωνικό δίκτυο Telegram και να... ακολουθήσουν το κανάλι μας εκεί.
Εδώ και αρκετό καιρό, όσο η λογοκρισία και η "δικτατορία του αλγόριθμου" γίνεται πιο επιθετική, συνειδητοποιούμε ότι τα περιθώρια στα δυτικά κοινωνικά δίκτυα στενεύουν.
Τα μπλοκαρίσματα και οι περιορισμοί στους χρήστες του facebook, του Τwitter και το κατέβασμα βίντεο από το youtube είναι πια καθημερινότητα.  Κάποιοι ιστότοποι έχουν ήδη αποκλειστεί μόνιμα.
Είναι πια ξεκάθαρο ότι είναι ζήτημα χρόνου ο πλήρης αποκλεισμός κάθε φωνής που δεν συντάσσεται με το κυρίαρχο δυτικό αφήγημα. Γι αυτό προετοιμαζόμαστε αναζητώντας διάφορα εναλλακτικά κοινωνικά δίκτυα, όπως το VK που δεν ελέγχονται από τα κυρίαρχα μονοπώλια του χώρου.
Για τις ανάγκες της επικοινωνίας και ανταλλαγής και δημιουργίας group  μηνυμάτων,  πολλοί χρήστες μεταφέρουν εναλλακτικά αυτές τις λειτουργίες από το Μesenger (FB) σε άλλες εφαρμογές όπως το WhatsApp και το Viber,  που αποτελούν επίσης αξιόπιστη και οικονομική λύση για υπηρεσίες κλήσεων και βιντεοκλήσεων, ιδιαίτερα από και προς το εξωτερικό.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η εφαρμογή Τelegram ξεχώρισε και προσέλκυσε χιλιάδες Έλληνες χρήστες, για λόγους ουσίας (δεν μπλοκάρει, εδρεύει εκτός ΗΠΑ/ΕΕ)  καθώς και τεχνικούς λόγους (εύχρηστη λειτουργία και εμφάνιση σε κινητό τηλέφωνο, δυνατότητα ανάρτησης περιεχομένου από άλλες πηγές, όπως ιστότοπους, blogs κ.α.).
Ήρθε και για μας η ώρα λοιπόν, να φτιάξουμε το κανάλι μας και να αναπαράγουμε το περιεχόμενό μας και σε αυτό το κοινωνικό δίκτυο, προετοιμαζόμενοι για τον επικείμενο αποκλεισμό  και του Prensa Rebelde από τα δυτικά κοινωνικά δίκτυα.

✔️ Το κανάλι του "Prensa Rebelde" στο Telegram, το βρίσκουμε: ΕΔΩ

Κατεβάστε την εφαρμογή:
Telegram Desktop  ή/και Telegram Messenger on the App Store (apple.com)

"prensa-rebelde"

 
Top