Η ιστορία ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν εταιρεία συμφερόντων ενός από τους πλουσιότερους Έλληνες (Μυστακίδης) αγόρασε από από την Attica Bank το οποίο είχε καταστεί ληξιπρόθεσμο και είχε ως εγγύηση το ξενοδοχείο Nikopolis στη συμπρωτεύουσα, έναντι τιμήματος 8,5 εκατομμυρίων.

Όπως λένε στο edolio5 πηγές κοντά στον επιχειρηματία με περιουσία μεγαλύτερη των 3 δισ. ευρώ, η πλευρά Μυστακίδη προσπάθησε να έρθει σε συνεννόηση με τον Χρήστο Καλιακάτσο, όταν ενημέρωσε τον ξενοδόχο για το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου. 

Ο τελευταίος ζήτησε διευκολύνσεις για την αποπληρωμή του δανείου και την καταβολή των μισθωμάτων οι οποίες παρασχέθηκαν, αλλά η διαδικασία συνεχίστηκε με ανταλλαγή εξωδίκων, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Αφού κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα, ο κ. Καλιακάτσος λειτουργούσε υπό τη μορφή του sales & lease back το Nikopolis, που σημαίνει ότι μετά από 30 χρόνια θα μπορούσε να επαναγοράσει το ακίνητο. 

Ωστόσο, ο νέος ιδιοκτήτης κατήγγειλε τη σύμβαση και ο ξενοδόχος από τη Θεσσαλονίκη έχασε την ανακοπή εκτέλεσης της κατάσχεσης του εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα η απόφαση να γίνει εκτελεστή παρουσία δικαστικού επιμελητή, ενώ νέα δικάσιμος έχει οριστεί για τον Δεκέμβριο.


Οι ίδιες πηγές κάνουν επίσης λόγο για οφειλή 1,9 εκατομμυρίων ευρώ από τα μισθώματα που όφειλε να καταβάλει για το Nikopolis, οφειλή 4 εκατ. ευρώ στην ΑΑΔΕ, οφειλές ύψους τριών μηνών προς τους εργαζόμενους, ενώ η συνολική οφειλή προς τον νέο ιδιοκτήτη του ακινήτου και του δανείου που εξαγοράστηκε από την Attica Bank ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια. 

Σημειωτέον ότι το μίσθωμα του Nikopolis είχε οριστεί σε 72.000 ευρώ το μήνα, ποσό που έφτασε τα 90.000 ύστερα από την αναπροσαρμογή. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν πως μέσω της ιδιοκτήτριας εταιρείας του ξενοδοχείου είχαν αγοραστεί από την οικογένεια τρία πολυτελή οχήματα, μία Mercedes S500, μία Porsche Carrera και ένα Audi.

Το Hotel Nikopolis είναι boutique city resort 5 αστέρων, χτισμένο σε έκταση 25 στρεμμάτων, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο Μακεδονία, και 8 χιλιομέτρων από το κέντρο της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με την περιγραφή του, διαθέτει 99 δωμάτια, εκ των οποίων 4 junior σουίτες, 2 executive σουίτες και μία προεδρική.






πηγή
 
Top