Αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε να ελέγξουμε την πανδημία εμφανίζεται ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισημαίνοντας ότι «ο απώτερος, στόχος μας είναι να εξελιχθεί ο ιός ως μια “βαριά γρίπη” που δεν θα επιβαρύνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την κοινωνική μας ζωή».

Τονίζει επίσης την ανάγκη ενός νέου ψηφιοποιημένου συστήματος Υγείας με τη συμμετοχή και τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, που θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Τέλος μιλάει για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, την εντατικοποίηση της ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, αλλά και για το σήμερα και το αύριο του τομέα της υγείας.

Όπως αναγνωρίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ πάντως η  τρίτη δόση εμβολίου έχει ξεκινήσει από τις 14 Σεπτεμβρίου για τα άτομα που βρίσκονται σε ανασοκαταστολή και την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, που έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους. Βρισκόμαστε στην αρχή της διαδικασίας της τρίτης δόσης και ήδη 30.000 άτομα έχουν εμβολιαστεί


 
Top