Τα πανεπιστήμια αναβάλλουν την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους για να προετοιμαστούν καλύτερα για τη διά ζώσης λειτουργία τους. Ετσι, τα περισσότερα έχουν μεταθέσει το επίσημο εναρκτήριο λάκτισμα της ακαδημαϊκής χρονιάς για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου αντί της Δευτέρας 4ης Οκτωβρίου. 

Ενδεικτικά, αυτό ανακοίνωσαν χθες το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, το Παν. Πατρών και το ΑΠΘ. Χαρακτηριστικά, η Σύγκλητος του ΑΠΘ όρισε ότι «κατά την έναρξη ή τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο διδάσκων κάθε μαθήματος δύναται να ζητήσει την επίδειξη του απαιτούμενου, ανά περίπτωση, πιστοποιητικού ή βεβαίωσης κάθε παρευρισκόμενου φυσικού προσώπου σε χώρους όπου διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία.

Στα εργαστήρια και στις κλινικές ασκήσεις, ο διδάσκων παρακολουθεί υποχρεωτικά την τήρηση των παραπάνω προϋποθέσεων», αναφέρει μεταξύ άλλων η Σύγκλητος. Επίσης, το ΑΠΘ, όπως λέει, «προμηθεύτηκε 150 συσκευές καθαρισμού αέρα με φίλτρα HEPA για χρήση σε 84 αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας χωρίς δυνατότητα φυσικού εξαερισμού, αξίας 110.000 ευρώ εις βάρος του τακτικού προϋπολογισμού.

Παράλληλα, έγινε προμήθεια 150 επιτοίχιων συσκευών αυτόματης παροχής αντισηπτικού υγρού χεριών και ταυτόχρονης θερμομέτρησης του χρήστη αξίας 10.500 ευρώ, οι οποίες θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία κοινόχρηστων χώρων».


 
Top