Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο και η ατζέντα του λιμενικού, ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αξιωματικός του λιμενικού υπηρετούσε στη Φθιώτιδα, όπου και “έσπρωχνε” τις ναρκωτικές ουσίες και, μάλιστα, φέρεται να έκανε διακίνηση ακόμη και κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του. Στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το όνομα του Απόστολου Γκλέτσου...  

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ΟΡΕΝ, όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι δήμου της Φθιώτιδας έστειλαν μία καταγγελία στον εισαγγελέα λέγοντας ότι η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο με τη δράση του συγκεκριμένου λιμενικού και του κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Από εκείνη τη στιγμή, ο λιμενικός τέθηκε υπό παρακολούθηση. Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι όταν κάποια στιγμή έφτασε στην Αθήνα πήγε σε συγκεκριμένο κατάστημα από το οποίο προμηθεύτηκε ποσότητα ναρκωτικών, σύμφωνα με την αστυνομία. Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον ίδιο αλλά και σε πέντε ακόμη άτομα.



Όπως προκύπτει από τη δικογραφία και από τις παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου του λιμενικού, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες κωδικές ονομασίες προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί. Για παράδειγμα, όταν μιλούσαν μεταξύ τους για χασίς χρησιμοποιούσαν τις λέξεις “τσοπάνης”, “κυδώνια”, “κλειδί” και “παραγάδι”, ενώ όταν αναφέρονταν στην κοκαΐνη έκαναν λόγο για για “λαλά” και “χρυσή κασετίνα”.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται, με τους αστυνομικούς να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο πελατολόγιο του λιμενικού, όπου σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται και πολύ γνωστά ονόματα. Μεταξύ αυτών και ο πολύ γνωστός ηθοποιός....

Κύκλωμα ναρκωτικών: Αρνείται την εμπλοκή του ο Απόστολος Γκλέτσος
Ο ηθοποιός και πολιτικός Απόστολος Γκλέτσος, αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Σε δήλωσή του στο protothema.gr, ο Απόστολος Γκλέτσος λέει για την εμπλοκή του ονόματός του: “Δεν κρύβομαι και δεν μασάω τα λόγια μου”. Κληθείς να απαντήσει για το ότι το όνομά του περιλαμβάνεται στη δικογραφία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τονίζει: “αναφέρει ότι ‘φέρεται’. Όταν θα αποδειχτεί, θα τα ξαναπούμε. ‘Φέρεται’. Λέει μια παροιμία στο χωριό μου ότι αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένας γάιδαρος ζωντανός στην κοιλάδα. Όταν θα αποδειχτεί αυτό με το καλό, τότε θα τα ξαναπούμε. Προς το παρόν λέω κατηγορηματικά ότι δεν έχω καμία σχέση. Αυτή είναι η δήλωσή μου και σας το είπα για να το κρατήσετε. Ο,τι ακριβώς σας είπα. Αν άκουγε ο Θεός τους κόρακες, δεν θα υπήρχε κανένα γαϊδούρι ζωντανό. Δεν έχω καμία σχέση”.



Αναφερόμενος στον λιμενικό, ο Απόστολος Γκλέτσος τονίζει πως “και πιστεύω ότι και αυτός ο άνθρωπος με τα τρία του παιδιά, που τον γνωρίζω τρεις γενιές οικογενειακά, δεν νομίζω ότι έχει σχέση με τέτοια πράγματα. Εγώ σας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω σχέση με όλα αυτά και προχωράμε. Η αλήθεια θα λάμψει”, ενώ σημειώνει ότι δεδομένου του προβλήματος υγείας που έχει αντιμετωπίσει “μόνο ένας τρελός, με τις δικές μου καταστάσεις, θα μπορούσε να κάνει χρήση κοκαΐνης. Δεν μπορεί να γίνει αυτό. Πάμε παρακάτω”. “Εφόσον αυτή η ιστορία είναι στη Δικαιοσύνη, βεβαίως οι Αρχές θα πρέπει να ψάξουν τους πάντες”, τονίζει και ερωτηθείς εάν έχει κληθεί, απαντά: “όχι. Ο,τι ακούω, το ακούω πρώτη φορά από εσάς. Δεν έχω καμία σχέση”.

Κύκλωμα ναρκωτικών: Έρευνες σε Πειραιά και Φθιώτιδα
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε σπίτια και χώρους εργασίας των εμπλεκομένων, στον Πειραιά και σε περιοχή της Φθιώτιδας.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
257,9 γραμμάρια κάνναβης,
10 δενδρύλλια κάνναβης,
4,55 γραμμάρια κοκαΐνης,
325 γραμμάρια λαθραίου καπνού,
πιστόλι με γεμιστήρα,
μεταλλική σιδερογροθιά,
57 φυσίγγια πυροβόλου και κυνηγετικού όπλου,
κινητά τηλέφωνα και κάρτα sim,
4.800 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια και το όπλο στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Τα μετρητά θα κατατεθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Οι έξι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις εισαγγελικές αρχές, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας Ναυτοδικείου Πειραιά.
 
Top