Το βρεφάκι γεννήθηκε πέντε ημέρες πριν τον καταστροφικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου.  

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει η ιστορία του νεογέννητου βρέφους από την Βουλγαρία, το οποίο βρέθηκε μαζί με τους γονείς του σε σκηνή, στον καταυλισμό του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου. Εκεί κατέφυγαν, όπως και τόσοι άλλοι, εξαιτίας των φονικών Ρίχτερ. Συνθήκες παντελώς ακατάλληλες για το μικροσκοπικό πλασματάκι.

Η ιστορία έγινε γνωστή όταν τα παιδιά που φιλοξενούνται στις σκηνές του καταυλισμού υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις με μέριμνα της Παιδιατρικής Μονάδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» και άλλων φορέων υγείας.

Ήταν μεγάλη έκπληξη για όλους ότι μέσα στις σκηνές διαβιούσε, έστω και προσωρινά, ένα νεογέννητο μωρό, μόλις 10 ημέρων. Το βρεφάκι γεννήθηκε πέντε ημέρες πριν τον καταστροφικό σεισμό του Αρκαλοχωρίου. Μάλιστα την στιγμή του φονικού σεισμού, μητέρα και βρέφος ήταν μέσα στο σπίτι. Το άρπαξε στην αγκαλιά της και σε κατάσταση σοκ έτρεξε στο δρόμο.

Οι ειδικοί συνέστησαν στο ζευγάρι την άμεση απομάκρυνση του βρέφους από την σκηνή και τη μεταφορά τους σε κάποιο δωμάτιο ξενοδοχείου ώστε να είναι καλύτερες οι συνθήκες για το μωρό. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν δέχθηκαν να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο.

Ενδεχομένως φιλοξενούνται σε κάποιο άλλο χώρο ώστε να φύγουν από τις σκηνές. Το βέβαιο είναι ότι το ζευγάρι επιθυμεί πλέον να επιστρέψει στην χώρα του, αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αν προηγουμένως δεν έχουν στα χέρια τους τα απαραίτητα έγγραφα και φυσικά το πιστοποιητικό ληξιαρχικής πράξης.
Πηγή: cretalive


 
Top