του ΝΙΚΟΥ ΣΙΔΕΡΗ
Εκτεθειμένη είναι η πρώην βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και νυν του ΣΥΡΙΖΑ... Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, η οποία πρωταγωνίστησε, στις 18 Μαΐου, στο επεισόδιο με τον πρώην συνεργάτη της και υποψήφιο βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Νίκο Μαστρογιάννη. Στοιχεία-ντοκουμέντα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «ΜΠΑΜ» αποδεικνύουν ότι η «φουριόζα» βουλευτής όχι μόνο γνωριζόταν με τον δημοσιογράφο, τον οποίο (εκ των υστέρων) έκανε ότι δεν ήξερε, αλλά αντάλλασσε συχνά-πυκνά e-mail και μηνύματα με σκοπό εκείνος να φιλοτεχνήσει το προφίλ της στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Να σημειωθεί ότι ο κ. Μαστρογιάννης είχε ανεξάρτητη είσοδο στην Ελληνική Βουλή για την κάλυψη του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ από το 2015.

Την ίδια στιγμή, από τα στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί και αναμένεται να κατατεθούν στις δικαστικές Αρχές, ο Μαστρογιάννης εμφανίζεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο για τη μεταγραφή της ανεξάρτητης βουλευτού στον ΣΥΡΙΖΑ. Σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει και ένας σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο οποίος εμφανίζεται ως ο συνδετικός κρίκος.

Οι 121 συνομιλίες και τα e–mail με κάποιον που δεν γνώριζε

Από το ρεπορτάζ της «ΜΠΑΜ» προκύπτει ότι ο δημοσιογράφος και διαχειριστής ιστοσελίδων έχει συνομιλήσει όχι μία και δύο, αλλά 121 φορές (!) μέσω Messenger απευθείας με τη Μεγαλοοικονόμου και καμία 80αριά φορές με τους επιστημονικούς της συνεργάτες. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, υπάρχουν σοκαριστικά στοιχεία που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες μεταξύ τους πληροφορίες, που αν δημοσιευθούν θα δημιουργήσουν τεράστιο σάλο στον πολιτικό χώρο. Την ίδια στιγμή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να μεσολαβεί προκειμένου να του χορηγηθεί άδεια για το πάρκινγκ της Βουλής.

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι πώς είναι δυνατόν μια Ελληνίδα βουλευτής να ισχυρίζεται ενώπιον των δημοσιογράφων και της κοινής γνώμης ότι ο νεαρός άνδρας χρησιμοποιούσε το όνομά της για να περιφέρεται στον Ναό της Δημοκρατίας, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν καταγεγραμμένες δεκάδες συνομιλίες της μαζί του για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να επικοινωνηθούν οι ενέργειές της στα ΜΜΕ. Συνομιλούσε με κάποιον άγνωστο; Με κάποιον που δεν γνώριζε; Με φάντασμα;

Το παρασκήνιο της μεταγραφής

Από το ρεπορτάζ της εφημερίδας προκύπτει ότι ο Νίκος Μαστρογιάννης διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μεταπήδηση της Μεγαλοοικονόμου στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, υπάρχουν και αρκετές συνομιλίες μεταξύ του δημοσιογράφου και συμβούλου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το πώς τελικά θα γίνει ο «γάμος». Αυτό που δεν έχει επίσης γίνει γνωστό είναι ότι ο δημοσιογράφος αποφάσισε να αποχωρήσει από τη βουλευτή όταν του γνωστοποιήθηκε ότι εκείνη θα έδινε την ψήφο της σε μια σύνθετη ονομασία που θα συμπεριλάμβανε το όνομα της Μακεδονίας. Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σημειώθηκε έντονο επεισόδιο, με τον Μαστρογιάννη να δηλώνει ότι αποχωρεί, και τη βουλευτή να γίνεται έξαλλη.

Μετά τη διακοπή της συνεργασίας τους το κλίμα αντιστράφηκε. Η Μεγαλοοικονόμου φέρεται να επιδίωκε μέσω προσωπικών της εντολών να αποτρέψει την είσοδο εντός της Βουλής για τον δημοσιογράφο, ο οποίος εισερχόταν νόμιμα για την άσκηση των δημοσιογραφικών του καθηκόντων.

Κερασάκι στην τούρτα ήταν όταν η κ. Μεγαλοοικονόμου κάλεσε στο προσωπικό τηλέφωνο τον κ. Μαστρογιάννη για να συζητήσουν σχετικά με το συμβάν της απόλυσης της επιστημονικής της συνεργάτιδας.

Αναλυτικά η συνομιλία τους:

Μαστρογιάννης: «Παρακαλώ»

Μεγαλοοικονόμου: «Από πού έμαθες ότι απέλυσα τη συνεργάτη μου;»

Μαστρογιάννης: «Δεν θέλω να με ξαναενοχλήσεις, μη με ξαναπάρεις τηλέφωνο»

Μεγαλοοικονόμου: «Αφού δεν μου λες, θα τα πούμε στα δικαστήρια»

Η συνέχεια είναι γνωστή με το πρωτοφανές επεισόδιο εντός του κυλικείου της Βουλής.







 
Top