Πριν κάνα δίμηνο είχες κάμποσα παραπανίσια κιλά στο σώμα σου...
Πήρες λοιπόν την απόφαση να τα χάσεις όσο πιο γρήγορα γινόταν. Μπορεί να επέλεξες κάποια δραστική θεραπεία σε ειδική κλινική ή μια εγγυημένη δίαιτα, αλλά αυτό δεν μας αφορά μιας και το αποτέλεσμα που ζητούσες ήρθε: ένα μεγάλο ποσοστό λίπους έφυγε από πάνω σου και, κυρίως γύρω από την μέση και την κοιλιά. Συγχαρητήρια, αλλά το πρόβλημα τώρα είναι άλλο.

Αισθητικά μιλώντας, μια στρουμπουλή κοιλιά μπορεί να δείχνει περισσότερο ελκυστική από μια χαλαρωμένη. Και όταν χάνεις γρήγορα κιλά χωρίς να έχεις προετοιμάσει το σύνολο του οργανισμού σου για μια τέτοια δραστική απαλλαγή από το πυκνό υποδόριο στρώμα λίπους (κάτι που μόνο η συστηματική προπόνηση καταφέρνει, δημιουργώντας μύες στη θέση του λίπους), το αποτέλεσμα είναι μεν μια αδύνατη κοιλιά, ωστόσο δραματικά πλαδαρή και πεσμένη.

Για να βρούμε λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, απευθυνθήκαμε σε έναν γκουρού της φυσικής κατάστασης, τον προπονητή και διατροφολόγο Dr. Patrick Owen, ο οποίος συστήνει τρεις βασικές κινήσεις που είναι ικανές να επαναφέρουν τους χαλαρούς μυς και το πλαδαρό δέρμα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Άσχετα με το αν έχεις χάσει πολλά κιλά πρόσφατα ή έχεις μονίμως πλαδαρή κοιλιά από τις πολλές μπύρες, ο Dr. Owen συμβουλεύει να εντάξεις αυτές τις ασκήσεις μέσα σε ένα γενικότερο πλάνο διατήρησης του βάρους σου, το οποίο πρέπει να αποτελείται από αεροβική άσκηση τρεις φορές τη βδομάδα και από ήπιες ασκήσεις ενδυνάμωσης της μέσης και της κοιλιάς, όπως για παράδειγμα οι σανίδες.

Η διατροφή που τσιτώνει μυς και δέρμα
Πριν φτάσεις στις ασκήσεις, ο ειδικός τονίζει την μεγάλη σημασία που παίζει στη σύσφιξη των μυών και του δέρματος της κοιλιάς η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με έμφαση στη βιταμίνη C που θα προσλάβεις από γενναίες μερίδες φρούτων και λαχανικών. «Το σώμα σου χρειάζεται πολλή ποσότητα από αυτή τη βιταμίνη επειδή έχει την ιδιότητα να παράγει κολλαγόνο, ένα συνδετικό ιστό που είναι υπεύθυνος για την σύσφιξη του δέρματος», τονίζει ο Dr. Owen. «Επίσης, κατανάλωνε τροφές που περιέχουν πολλά υγιή λίπη -ελαιόλαδο, ψάρια πλούσια σε ω-3, αβοκάντο, καρύδια- και, τέλος, πίνε νερό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η επαρκής ενυδάτωση είναι το κλειδί για ένα σφιχτό δέρμα».

Οι 3 ασκήσεις που σφίγγουν την πλαδαρή κοιλιά

1. Στρίψιμο του κορμού
Η ιδανική άσκηση για τα πλαϊνά «ψωμάκια».
> Βεβαιώσου ότι τα ισχία σας κοιτούν μπροστά και ξεκίνα πλήρεις περιστροφές του κορμού από τη μία πλευρά στην άλλη. «Θα χρειαστεί να εκτελείς περισσότερες από 75 επαναλήψεις κάθε πρωί και άλλες τόσες πριν πέσεις για βραδινό ύπνο», λέει ο Dr. Owen.

2. Κρεμαστές ασκήσεις κοιλιακών
Οι ασκήσεις για τους κοιλιακούς από κρεμαστή θέση βοηθά τους μυς (και το δέρμα) να τεντώσουν πολύ πριν συσπαστούν και αυτό είναι το απόλυτο ζητούμενο για το πρόβλημα της χαλαρής κοιλιάς σου. «Ανασηκώσεις γονάτων από μονόζυγο και ευθείες εκτάσεις των ποδιών εμπρός είναι αυτό που ζητάς», λέει ο Dr. Owen.
> Ο στόχος σου είναι 3 σετ των 12 επαναλήψεων για κάθε μία από τις ασκήσεις.

3. Ροκανίσματα V
Η δυσκολότερη από όλες, αλλά και η πιο τελέσφορη.
> Ξαπλώνεις ανάσκελα με τα πόδια ευθεία στο πάτωμα και τα χέρια λίγο πιο μακριά από το κεφάλι. Στη συνέχεια φέρνεις και τα δυο πόδια (χωρίς να λυγίζεις τα γόνατα) σχεδόν κάθετα με το έδαφος και αμέσως προσπαθείς με τα χέρια σου να ακουμπήσεις τις μύτες των ποδιών.
Βγάλε εις πέρας 3 σετ των 12 επαναλήψεων.

«Ελαφρώς πιο δύσκολη θα καταστήσει την άσκηση η χρήση μιας ιατρικής μπάλας στα χέρια», λέει ο Dr. Owen.
Πηγή
 
Top