Ομάδες αντιεξουσιαστών που ανήκουν στον «Ρουβίκωνα» επιχείρησαν το πρωί να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα είκοσι άτομα επιχείρησαν να μπουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πετώντας τρικάκια ενώ οι αντιεξουσιαστές φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. H ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε είκοσι προσαγωγές μεταξύ των οποίων και μέλη της ηγετικής ομάδας της αναρχικής συλλογικότητας. Ειδικότερα, έχουν προσαχθεί 16 άντρες και τέσσερις γυναίκες και ανάμεσά τους, σύμφωνα με πληροφορίες είναι και ο Καλαϊτζίδης.

Η «παρέμβαση» έγινε περίπου στις 08.05 τη στιγμή που έμπαινε προσωπικό από την πύλη του υπουργείου και εκτιμάται πως δεν ήταν τυχαία η επιλογή της ώρας από την πλευρά των μελών του «Ρουβίκωνα». Επιλέχθηκε ώστε να εκμεταλλευτούν την είσοδο των αρκετών εργαζομένων και να φτάσουν ως το κτίριο. Μόνο ένας από την ομάδα κατάφερε να μπει λίγα μέτρα μέσα στο προαύλιο του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε «δουλευτεί» το σενάριο για αντίδραση σε τυχόν «παρέμβαση» Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για αυτό υπήρξε άμεση αντίδραση από τους αστυνομικούς στην πύλη.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει
«Σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου.
Τα άτομα αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό «τρικάκια».
Άπαντες προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής».
 
Top