Δεκάδες παιδιά, προσφυγόπουλα και μετανάστες από κάθε γωνιά της Ασίας και την Αφρικής που ζουν και κατοικούν στα hot spot της  Νέας Καβάλας, του Ωραιοκάστρου του Πολύκαστρου και του Κιλκίς υποδέχτηκαν σήμερα το απόγευμα στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της ΔΕΘ, τον βετεράνο Ισπανό ποδοσφαιριστή Κάρλες Πουγιόλ, και τον πρόεδρο της Ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τέμπας, που ήρθαν σε μια ένδειξη συμπαράστασης και φιλίας, για να παρακολουθήσουν μαζί τους το ισπανικό classico Ρεάλ- Μπαρτσελόνα, ένα από τα σημαντικότερα ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Τους δυο Ισπανούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου υποδέχτηκε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιώργος Μουζάλας και ο Ισπανός  πρέσβης της Mediapro, Χάουμε Ρόουρες, και μέλη των ΜΚΟ που εργάζονται για τους πρόσφυγες των Κέντρων Φιλοξενίας στη Θεσσαλονίκη.

Ο Ισπανός πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα και της εθνικής ομάδας της χώρας του, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε: "Νιώθω σήμερα μεγάλη ικανοποίηση που είμαι εδώ σ' αυτή την εκδήλωση που συμβάλει στην φιλία των παιδιών από όλο τον κόσμο και αγκαλιάζει τους ανθρώπους με τέτοια προβλήματα. Θα παίξουμε με τα παιδιά και θα δούμε το ντέρμπι του Ισπανικού πρωταθλήματος κι αυτό είναι σημαντικό".

Στην ερώτηση αν μπορούν το θετικό κοινωνικό παράδειγμα της Ισπανικής Λίγκας, η οποία παράγει θέαμα, πλούτο και αθλητικά συναισθήματα, να αντιγράψουν και να εφαρμόσουν και άλλες ομοσπονδίες ή ομάδες, ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής, είπε: "Για μένα προσωπικά η Ισπανική λίγκα είναι η καλύτερη στον κόσμο κι έχουμε την ευκαιρία με τέτοιες δράσεις να αλλάξουμε τον κόσμο. Ολες οι Ομοσπονδίες είναι σημαντικές αλλά για μένα η Ισπανική είναι το παράδειγμα και από τις καλύτερες". 

Σε άλλη ερώτηση αν με την αποχώρηση την δική του και μερικών άλλων συμπαικτών του, η Μπαρτσελόνα έχασε το άστρο της και αν αυτό φάνηκε με τον πρόσφατο αποκλεισμό της από το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Πουγιόλ απάντησε: "Οχι δεν συμβαίνει αυτό, η Μπαρτσελόνα παραμένει μια δυνατή ομάδα, τα πάει καλά και έτσι θα συνεχίσει". 

Σε άλλη ερώτηση γιατί ο ίδιος επέλεξε να έρθει στην Θεσσαλονίκη σήμερα για μια τέτοια εκδήλωση και τι πιστεύει για το σημερινό ντέρμπι της Μαδρίτης ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, απάντησε: Βρίσκομαι εδώ γιατί είναι μια σημαντική εκδήλωση και για το ντέρμπι πιστεύω πως θα είναι ένα δυνατό ματς αλλά θα είναι δύσκολο να προβλέψω το τελικό αποτέλεσμα. Πιστεύω όμως πως η Μπαρτσελόνα θα τα πάει πολύ καλά". 

Στην συνέντευξη μίλησε και ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Χαβιέρ Τέμπας, που σε σχετική ερώτηση γιατί επελέγη η Θεσσαλονίκη για την σημερινή αυτή εκδήλωση αντί άλλων ενδεχομένως χωρών που έχουν παρομοίως μεγάλο πλήθος μεταναστών και προσφύγων απάντησε: "Είναι αξιοθαύμαστο και σημαντικό πως μια χώρα όπως η Ελλάδα μπορεί και καλύπτει τις ανάγκες τόσων πολλών ανθρώπων και γι αυτό επιλέξαμε να έρθουμε στην Ελλάδα". 

Οι ξένοι επίσημοι επισκέπτες, αφού φωτογραφήθηκαν με τους μετανάστες- πρόσφυγες, μίλησαν μαζί τους, ο Κάρλες Πουγιόλ, έπαιξε μαζί τους σε διαμορφωμένους χώρους ποδόσφαιρο και αργότερα το βράδυ στις 9.45 όλοι θα παρακολουθήσουν τον σημαντικό αγώνα που με αυτόν αφορμή στήθηκε μια εκδήλωση αγάπης, συμπαράστασης και ανθρωπιάς. 

 
Top