Ο Sundar Pichai, μηχανικός υπολογιστών, γεννημένος στην Ινδία, ο οποίος αναρριχήθηκε από τις χαμηλότερες τάξεις της Google...



 για να καταφέρει να γίνει ο διευθύνων σύμβουλος το περασμένο έτος, λαμβάνει τώρα αμοιβή που θα ζήλευαν ακόμα και τα μεγαλύτερα ονόματα στην επιχείρηση.

Ο CEO της Google έλαβε 100,5 εκατ. δολ. για το 2015, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η ίδια η εταιρεία.

Η συντριπτική πλειοψηφία του εν λόγω πακέτου αποδοχών, τα 99,82 εκατ. δολ., θα εισπραχθεί το 2017. Ο βασικός μισθός του Pichai για το έτος, ήταν 652.500 δολ.

Οι μέσες αποδοχές για τους CEOs των 350 μεγαλύτερων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ το 2014, ήταν 16,3 εκατ δολ, σύμφωνα με τα στοιχεία του περασμένου έτους από το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής.

Συνολικά, ο Pichai έχει πάρει από την Google και τη μητρική της Alphabet, περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια σε stock options, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

http://www.androidheadlines.com/wp-content/uploads/2015/05/sundar-pichai.jpg

Ο Pichai, πολλά χρόνια στέλεχος της Google, που προηγουμένως «έτρεξε» τα πρότζεκτ Chrome και Android, έχει περιγραφεί από τους συναδέλφους ως «καλύτερος μέρα με τη μέρα CEO» σε σύγκριση με τον προκάτοχό του και συνιδρυτή της Google, Larry Page.

Τον Αύγουστο, ο Page ανακοίνωσε τα σχέδιά του για την αναδιάρθρωση του γίγαντα του Διαδικτύου με την κατάτμηση της Google σε διάφορες αυτόνομες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων επιχειρηματικών κεφαλαίων, έξυπνων οικιακών συσκευών και φυσικά, την ίδια την Google, όλες κάτω από την ομπρέλα μιας νέας εταιρείας συμμετοχών που ονομάζεται Alphabet.

http://www.webknowledgefree.com/wp-content/uploads/2015/08/Sundar-Pichai-ceo-of-google.jpg

Ο Page πήρε το νέο τίτλο του CEO της Alphabet, απαλλάσσοντας τον εαυτό του από τις καθημερινές τεράστιες ευθύνες και δημιουργώντας μια νέα ευκαιρία για τον Pichai.

http://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/sites/3/2016/02/sundar-pichai-htc-one-google-681x454-640x427.jpg

 
Top