Μια πρώην σύζυγος του αρχηγού της τζιχανιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι, με τον οποίο απέκτησε μια κόρη, ...



δήλωσε ότι θέλει να εγκατασταθεί στην Ευρώπη για να ζήσει εκεί "ελεύθερη", σε συνέντευξή της που δημοσιεύει σήμερα η σουηδική εφημερίδα Expressen, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στον Λίβανο.
"Θέλω να ζήσω σε μια ευρωπαϊκή χώρα, όχι σε αραβική. Θέλω να ζήσω ελεύθερη", δηλώνει η 28χρονη Σάτζα Αλ-Ντουλάιμι, η οποία εξαίρει τις αρετές του ισλαμικού νόμου (σαρία), που εγγυάται --κατά την άποψή της-- "ελευθερία και δικαιώματα για τις γυναίκες".

Η 7χρονη κόρη της, Χάγκαρ, εξηγεί από την πλευρά της, ότι θέλει να πάει στην Ευρώπη για να "σπουδάσει". Μια αντιπαραβολή DNA επιβεβαίωσε ότι είναι πράγματι παιδί του 44χρονου Ιρακινού αλ-Μπαγντάντι.

"Μου έχουν βάλει την ετικέτα του τρομοκράτη ενώ απέχω μακράν από αυτό", λέει με λύπη η Σάτζα που αφέθηκε ελεύθερη πριν από μερικούς μήνες από φυλακή του Λιβάνου, όπου κρατείτο από το 2014 μαζί με τα παιδιά της.



Γεννημένη σε αστική ιρακινή οικογένεια, διηγείται ότι ο πρώτος της γάμος ήταν με Ιρακινό που υπηρετούσε στην προσωπική φρουρά του Σαντάμ Χουσέιν. Μαζί απέκτησαν δίδυμα.

Όταν έμεινε χήρα, ξαναπαντρεύτηκε το 2008, ακολουθώντας τη συμβουλή του πατέρα της, τον αλ-Μπαγντάντι, τον οποίο περιγράφει ως έναν "απλό οικογενειάρχη", καθηγητή πανεπιστημίου, που αγαπά τα παιδιά.

Ο άνδρας πολεμά τότε στις τάξεις της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και μετά στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Το 2010 αναλαμβάνει τα ηνία του ΙΚ. Οι Αμερικανοί υπόσχονται αμοιβή 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του ή στον θάνατό του.

"Πώς έγινε ο Εμίρης (πλέον "χαλίφης") της πιο επικίνδυνης τρομοκρατικής οργάνωσης στον κόσμο είναι μυστήριο", διερωτάται η Σάτζα που λέει ότι τον εγκατέλειψε ενώ ήταν έγκυος, μόλις τρεις μήνες μετά τον γάμο τους.

"Η τελευταία μας συνομιλία ήταν το 2009. Με ρώτησε αν ήθελα να γυρίσω πίσω, αλλά εγώ είχα πάρει την απόφασή μου. Πού είναι το λάθος μου σε όλα αυτά; Τον παντρεύτηκα το 2008. Τώρα έχουμε χωρίσει", τονίζει.

Η Σάτζα Αλ-Ντουλάιμι είναι ξαναπαντρεμένη, αυτή τη φορά με Παλαιστίνιο, με τον οποίο έχει ένα παιδί.
 
Top