Οι ύποπτοι κρατούνται για περαιτέρω ανάκριση τόνισε ο υπουργός της επαρχίας Παντζάμπ, σημειώνοντας πως διεξήχθησαν τουλάχιστον 160 επιδρομές σε σπίτια...



Ούτε έναν, ούτε δυο, αλλά 5.000 υπόπτους συνέλαβαν οι αρχές του Πακιστάν, για τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην Λαχόρη, που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον 70 νεκρούς.

Βέβαια, τους περισσότερους τους άφησαν αργότερα ελεύθερους, όπως ανέφερε σήμερα ο Ρανά Σαναουλάχ, υπουργός της πολιτείας Παντζάμπ.

Η πλειονότητα των θυμάτων ήταν γυναίκες και παιδιά, καθώς, την Κυριακή, που πραγματοποιήθηκε η επίθεση με τη βόμβα 20 κιλών, βρίσκονταν στο δημόσιο Πάρκο Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ για να γιορτάσουν την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.

Οι αρχές κρατούν 216 υπόπτους για περαιτέρω ανάκριση τόνισε ο Σαναουλάχ, σημειώνοντας πως διεξήχθησαν τουλάχιστον 160 επιδρομές σε συντονισμό των αστυνομικών, των αντιτρομοκρατικών αρχών και των μυστικών υπηρεσιών. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο στρατός και παραστρατιωτικές δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές επιχειρήσεις.

«Μετά από επιπλέον έρευνα, θα γνωρίζουμε περισσότερα για αυτούς", δήλωσε. "Αν κάποιος βρεθεί ένοχος, τότε θα του απαγγελθούν κατηγορίες», πρόσθεσε ο Σαναουλάχ.

Οι λεπτομέρειες των επιδρομών «σκούπα» που είχαν στόχο οποιονδήποτε ύποπτο για ισλαμιστικό εξτρεμισμό, ήρθαν καθώς το παρακλάδι των Ταλιμπάν, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με ανάρτηση της στο tweeter, εκτόξευσε νέες απειλές σήμερα ενάντια και στα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.

Στρατιωτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες Δευτέρα ότι ο στρατός ετοιμάζεται να λάβει μέτρα καταστολής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Παντζάμπ.
 
Top