Η καλύτερη επιβεβαίωση φαίνεται ότι είναι η διάψευση σε ότι αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο οποίο αναμένεται να είναι σαρωτικός και προς πολλές κατευθύνσεις...



Όλα δείχνουν ότι οι πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα είναι οι πλέον κρίσιμες με τον ανασχηματισμό να ανακοινώνεται περί τα μέσα της εβδομάδας.

Μάλιστα οι πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να περιοριστούν οι κινήσεις στις υπουργικές θέσεις αλλά και σε αλλαγές σε οργανισμούς που ελέγχονται από την κεντρική διοίκηση με στόχο να παταχθούν φαινόμενα δυσλειτουργίας που παρουσιάζονται, αναφέρει το newsit.gr



Πρόσωπο - κλειδί μαζί με τον Γ. Στουρνάρα στο υπουργείο;

Εκτός των διοικήσεων των οργανισμών ωστόσο κομβικό ρόλο αναμένεται να παίξει το θέμα της Τράπεζας της Ελλάδος

Στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου δεν λήφθηκαν αποφάσεις για τα δύο κομβικά θέματα, από τα οποία ξεκινάει ο ανασχηματισμός: την παραμονή ή μη του κ. Γ. Στουρνάρα στο υπ. Οικονομικών και του κ. Γ. Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι οι δύο συμφώνησαν «για τα κριτήρια που θα ισχύσουν για τον διοικητή της ΤτΕ», δίνοντας σήμα ότι ενδεχομένως αναζητείται διάδοχος του κ. Γ. Προβόπουλου. Ο υπουργός Οικονομικών δεν αποκλείεται ακόμη και να παραμείνει, όχι όμως ως ο μόνος επί της οικονομικής πολιτικής.



Πολλά νέα ονόματα στην κυβέρνηση και από ΝΔ και από Ελιά

Από ΄κει και πέρα και ύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πιθανοί να αλλάξουν χαρτοφυλάκιο φέρονται οι Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης και Γιάννης Μανιάτης, ενώ πλησιέστερα στην έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα φέρονται οι Πάνος Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Βρούτσης, Άδωνις Γεωργιάδης και Χαράλαμπος Αθανασίου.

Χαρτοφυλάκιο ίσως πάρουν αυτή τη φορά ο Μάκης Βορίδης αλλά και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και ο Σταύρος Καλαφάτης, αν και ο ίδιος είπε μόλις χθες ότι δεν ενδιαφέρεται να μπει στην κυβέρνηση, ενώ από την πλευρά της Ελιάς βέβαιη θεωρείται η υπουργοποίηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ μία σειρά στελεχών όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αλλά και ορισμένοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, που απέτυχαν να εκλεγούν, προβάρουν ήδη το υπουργικό κοστούμι.



Από το 2015 τα καλά νέα για μείωση των φόρων

Την ίδια ώρα πάντως όλα δείχνουν ότι μέσα στο καλοκαίρι και με στόχο το πολύ μέχρι το Φθινόπωρο το νέο κυβερνητικό σχήμα θα επεξεργαστεί τα μέτρα ανακούφισης των κοινωνικά ασθενέστερων, ώστε στη διαπραγμάτευση με την τρόικα να ληφθούν αποφάσεις για μειώσεις φόρων.

Βέβαια και τα μέτρα αυτά έχουν από τώρα ορίζοντα εξαμήνου υπό την έννοια ότι θα αφορούν αποφάσεις που θα ξεκινήσουν να ισχύουν από την αρχή του επόμενου έτους.

 
Top