Ανοιχτός στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό προϋποθέσεις, εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας...







«Λέμε ναι σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με έναν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εννοεί και στην πράξη το ακολουθεί ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο κ. Ρήγας σε συνέντευξή του στο Βήμα Fm.



«Σε μια κανονική χώρα, σε μια δημοκρατία της οποίας το πολιτικό σύστημα λειτουργεί υπό συνθήκες κανονικότητας, είναι απόλυτα φυσιολογικό κόμματα που έχουν μια ιδεολογική συγγένεια να συνεργάζονται», τόνισε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε:



«Το πρόβλημά μας εδώ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εμπλουτίσει μια πολιτική, η οποία κατά την άποψη του ΠΑΣΟΚ δεν έχει να κάνει με την Αριστερά, δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία την προοδευτική. Κατά την άποψη μας είναι ένα κόμμα, το οποίο καβαλώντας το κύμα της οργής, υπονομεύει με τις θέσεις του την εθνική προσπάθεια. Το ΠΑΣΟΚ έχει μεγαλύτερη ιδεολογική συγγένεια με τα κόμματα που τοποθετούνται στο χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς».



«Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει Αριστερά και μάλιστα Ριζοσπαστική Αριστερά, οι ενέργειες του είναι μια ανάμνηση του παρελθόντος, όπου λειτουργούσαν τα πάντα με τη λογική του πελατειακού κράτους, των υποσχέσεων, του λαϊκισμού, τότε προφανώς είναι ψευδεπίγραφος ο τίτλος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Λέμε λοιπόν ναι σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, με τη λογική, όχι ότι εάν αλλάξει πρόσωπα δεν συνεργαζόμαστε με το ΣΥΡΙΖΑ του κυρίου Τσίπρα, αλλά με έναν ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εννοεί και στην πράξη το ακολουθεί ότι η χώρα θα συνεχίσει την πορεία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε:



«Εάν λοιπόν οι πολιτικές προτεραιότητες τις οποίες βάζουμε, το πρόσημο το οποίο θέτουμε σε μια κυβερνητική συνεργασία είναι το πρόσημο, το οποίο θέτει και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι καμία πόρτα συνεργασίας δεν κλείνει. Ο χώρος που ανήκουμε είναι συγκεκριμένος, όμως θα βάλουμε και τους όρους μιας μετεκλογικής συνεργασίας. Αυτοί οι όροι εάν πληρούνται και η στάση των κομμάτων αυτών που έχουν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν είναι κοντά στις δικές μας απόψεις, προφανώς θα συνεργαστούμε με την πολιτική δύναμη εκείνη, η οποία θα καλύπτει σε μεγάλο βαθμό και τις δικές μας προτάσεις»



Αναφορικά με το θέμα για την αλλαγή του εκλογικού νόμου ο Παναγιώτης Ρήγας επεσήμανε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος «δεν το ανέφερε ως μία προτεραιότητα» και πρόσθεσε:



«Τέθηκε από ένα μέλος του πολιτικού συμβουλίου. Δεν είναι ζήτημα να κοπεί αυτή τη στιγμή το μπόνους των 50 εδρών. Αυτό το πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και το έκανε σημαία θέλοντας να δείξει δήθεν, ότι φοβηθήκαμε γιατί θα είναι πρώτη δύναμη και πάμε να του κόψουμε τις έδρες. Δεν βάλαμε εμείς ζήτημα 50 εδρών.



Εμείς το θέτουμε το ζήτημα, είναι θέμα προτεραιότητας και πολύ πιο σοβαρό από το ποιοι θα είναι αυτοί που θα καταλάβουν τους υπουργικούς θώκους ή πόσοι θα είναι στον αριθμό. Θα επιμείνουμε σε αυτό και είναι συγκεκριμένα τα πολιτικά μας προτάγματα, τα οποία καθορίζουν και τη σχέση μας με την ΝΔ στην κυβέρνηση».

 
Top