Τα άκυρα ήταν 52.576 στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ο Απόστολος Κατσιφάρας επικράτησε με 3.044 ψήφους διαφορά...





Αίτημα επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Πατρών ο συνδυασμός του ηττημένου των εκλογώνγια την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Κατσανιώτη.



Ο συνδυασμός Κατσανιώτη γνώρισε την ήττα από τον συνδυασμό του επανεκλεγέντος περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα με 3.044 ψήφους διαφορά.



Στην Αχαΐα καταμετρήθηκαν από τους εκλογικούς αντιπροσώπους πάνω από 20.000 άκυρα ψηφοδέλτια στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.



Ανάλογο αίτημα φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, να έχει κατατεθεί και για την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη του συνδυασμού Κατσανιώτη, Νεκτάριο Φαρμάκη.



Η δειγματοληπτική επανακαταμέτρηση θα ξεκινήσει άμεσα από τις δικαστικές αρχές του Αγρινίου, ύστερα από το αίτημα του κ. Φαρμάκη ενώ, να σημειωθεί, ότι αντίστοιχο αίτημα δεν έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής από τον συνδυασμό του Ανδρέα Κατσανιώτη για τα άκυρα ψηφοδέλτια στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.



Η μικρή διαφορά ψήφων (περίπου 3.000) από την οποία κρίθηκε η εκλογική αναμέτρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν, προφανώς, το κίνητρο για την κατάθεση του αιτήματος επανακαταμέτρησης.



Πάντως, η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ήταν η μόνη από τις τρεις της Περιφέρειας στην οποία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανδρέας Κατσανιώτης υπερίσχυσε στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών, συγκεντρώνοντας ποσοστό 52,24% έναντι 47,76% του επανεκλεγέντος Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.



Αθροιστικά, τα άκυρα και λευκά στην Αιτωλοακαρνανία ήσαν 29.961, δηλαδή ποσοστό 22,22% επί των ψηφισάντων.



Να σημειωθεί, όπως έχει γράψει το thebest.gr, ότι την ανάγκη επανακαταμέτρησης των άκυρων ψηφοδελτίων στις περιφερειακές εκλογές είχε επισημάνει σε δηλώσεις του και ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Νταβλούρος.



Στην Αχαία καταμετρήθηκαν από τους εκλογικούς αντιπροσώπους πάνω από 20.000 άκυρα ψηφοδέλτια στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών.

 
Top