Μπορεί η συζυγική απιστία, οι οικονομικές διαφορές και η αποξένωση των συντρόφων να είναι οι κύριες αιτίες των διαζυγίων, ωστόσο, στα ελληνικά δικαστήρια έχουν φθάσει και... ιστορίες συζυγικής τρέλας, με τους άλλοτε ερωτευμένους συντρόφους να εμπλέκονται σε αδυσώπητες διαμάχες για τα... γεμιστά, την καθαριότητα, τις επεμβάσεις της πεθεράς αλλά και το ρόλο του... υπολογιστή στη σχέση τους.



Μιλώντας στην εφημερίδα Εspresso η δικηγόρος Ρόη Παυλέα αφηγείται μερικές από τις πιο παράξενες αιτίες διαζυγίων που έχει δει στην καριέρα της, αιτίες που που φαντάζουν από ασήμαντες ως αστείες αλλά τόσο ικανές έτσι ώστε οδηγήσουν σε ρήξη το ζευγάρι.



«Μεταξύ άλλων έχουμε δει σύζυγο να χωρίζει επειδή δεν δέχεται να έχει κλειδί του σπιτιού της η πεθερά της, διαζύγιο γιατί η σύζυγος χαρτοπαίζει, χωρισμό γιατί ο σύζυγος ροχαλίζει, διαζύγιο γιατί η σύζυγος είναι τόσο όμορφη που ο άνδρας της ζηλεύει υπέρμετρα χωρίς λόγο», λέει η κυρία Παυλέα.



Ανάλογες εμπειρίες από ιστορίες συζυγικής τρέλας που κατέληξαν στα δικαστήρια περιγράφει μιλώντας στην Εspresso και ο δικηγόρος Ηλίας Σιδέρης. «Ζευγάρι έχει καταλήξει στο διαζύγιο γιατί ο σύζυγος δεν ήταν ικανοποιημένος από τις μαγειρικές ικανότητες της συζύγου, οι οποίες δεν έφθαναν τα επίπεδα της μητέρας του, ένας άλλος σύζυγος δεν άντεχε την έλλειψη νοικοκυροσύνης της γυναίκας του», αναφέρει ο νεαρός δικηγόρος.



Όπως σημειώνει η Espresso άλλο ζευγάρι έχει οδηγηθεί στο διαζύγιο καθώς η σύζυγος ήταν μανιακή με την καθαριότητα. Οι επιπλήξεις προς τον σύζυγός της να μην ακουμπά την κούπα του στο τραπεζάκι γιατί θα κάνει... σημάδι, να πλένει τα χέρια του με αντισηπτικά πριν την ακουμπήσει και άλλα παρόμοια εξαφάνισαν εκτός από τη... σκόνη και κάθε ίχνος έρωτα μεταξύ τους. Eπίσης, άλλο ζευγάρι οδηγήθηκε στις δικαστικές αίθουσες γιατί μπήκε ανάμεσά τους ο... υπολογιστής, ένα άλλο πρώην πλέον ανδρόγυνο διέλυσε το γάμο του λόγω της εμμονής του συζύγου με τις ροζ ταινίες, οι οποίες έκαναν την σύζυγό του να αισθάνεται πως μειώνεται ως γυναίκα και ότι προσβάλλεται η αξιοπρέπειά της.



Πάντως, όπως σημειώνει η κυρία Παυλέα πίσω από αυτές τις φαινομενικά παράξενες αιτίες διαζυγίου υποκρύπτονται άλλοι λόγοι, ουσιαστικοί, που οι σύζυγοι προτιμούν να κρύβουν προβάλλοντας ως αιτία που κλόνισε το γάμο τους ένα λόγο που φαίνεται ασόβαρος. Όπως οι παραπάνω δηλαδή...





πηγή: iefimerida.gr

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top