Ο Γρηγόρης Ψαριανός «σφάζει» με το γάντι τον Θόδωρο Μαργαρίτη, στον οποίο χρεώνει την απουσία του από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. «Δεν πήγα στη συνεδρίαση για να μην ακούσω ακριβώς αυτά που είπε ο συντροφάκος μου ο Θόδωρος», ανέφερε ο χαρακτηριστικά...







«Έτσι απευθύνομαι και στον ίδιο. Του λέω "βρε συντροφάκο, γιατί πάλι κωλοτούμπα;". Ευθέως...», πρόσθεσε ο κ. Ψαριανός, μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι πήρε, χθες, τηλέφωνο τον Φώτη Κουβέλη για να του πει το λόγο που δεν θα πήγαινε, αλλά δεν το κατάφερε, διότι – όπως είπε- δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα.



«Άλλα μας έλεγαν...»



Ο Γρηγόρης Ψαριανός πρόσθεσε: «Κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας στα γρήγορα, αλλά λέμε ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έκαναν άλλα. Υποστήριζαν άλλα πράγματα κτλ. Είχαμε πει για την αποχώρηση από την κυβέρνηση ότι έγινε σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και για λάθος λόγο. Δεν το αντέκρουσε. Δεύτερον, για το ακαριαίο «όχι» στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, που του είπαμε ότι κάνει λάθος, δεν το αντέκρουσε πάλι. Και τώρα κάνει αυτοκριτική ότι έπρεπε να συμμετέχει στο διάλογο. Ε, χαίρω πολύ. Άλλα μας έλεγαν εμάς, που τα υποστηρίζαμε αυτά: ότι υπηρετούμε αντίπαλο πολιτικό σχέδιο. Μας έλεγαν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι ειλημμένες και καλούμασταν μετά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην Κεντρική Επιτροπή και στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις εγκρίνουμε».



Τι λέει για την στροφή στο ΣΥΡΙΖΑ



Συμπλήρωσε επίσης πως «η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε από μία πολύ στενή ομάδα ανθρώπων. Ο κ. Πανούσης εδώ και πάρα πολύ καιρό, εδώ και εβδομάδες αρθρογραφεί στην "Αυγή" και βγαίνει καθημερινά σχεδόν στο "Κόκκινο", όπου εγώ δεν βγαίνω ούτε για πέντε λεπτά. Και άλλοι σύντροφοι βγαίνουν και πολλά άλλα στελέχη μας και μιλούν για την αριστερή διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το σχέδιο! Όσοι μιλάνε τώρα για την Κεντροαριστερά από την πλευρά Μαργαρίτη, λένε "να δούμε τι θα γίνει με την Κεντροαριστερά" από τη μία και από την άλλη "να δούμε και τι θα κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ"».



Τι λέει ο Θόδωρος Μαργαρίτης



Η Κεντροαριστερά βγήκε συνολικά αποδυναμωμένη από αυτή την εκλογή αναμέτρηση, υποστήριξε μιλώντας επίσης στο ΒΗΜΑ ο Θόδωρος Μαργαρίτης.«Η ΔΗΜΑΡ με βαριά ήττα, το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά σε νέα εκλογική συρρίκνωση και το Ποτάμι, εφόσον αυτοπροσδιορίστηκε με τη συμμετοχή του στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών, κάτω από τις προσδοκίες του», είπε χαρακτηριστικά.



Ο κ. Μαργαρίτης εκτίμησε ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης σημειώνοντας «η προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι παραιτήσεις δεν θα οδηγήσουν σε μια διέξοδο. Όλοι πρέπει να κάνουμε μια αυτοκριτική και να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε το κόμμα όρθιο».



Παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η μη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στον διάλογο για την Κεντροαριστερά, υποστηρίζοντας ότι «έγιναν λάθη και στους χειρισμούς απ' όσους είμαστε στο τιμόνι της ΔΗΜΑΡ και είμαστε η πλειοψηφία, αλλά και από τη μειοψηφία. Δεν θα μπω τώρα στη συζήτηση αν σωστά μπήκαμε ή φύγαμε από την κυβέρνηση... Αν μπορούσαμε να ελέγξουμε περισσότερο κάποια λάθη, αυτά θα ήταν ότι δεν μπήκαμε στον διάλογο για την Κεντροαριστερά και μαζί με αυτές τις δυσκολίες και ανεπάρκειες που είχαμε, υπήρχε και μια υπερβολική δημόσια και εξαντλητική αντιπαράθεση στελεχών που υπονόμευε οποιαδήποτε συζήτηση. Δυσκόλευε κάθε συζήτηση και υπήρξαν λάθη απ' όσους είχαμε το τιμόνι, αλλά νομίζω ότι και οι υπερβολικές διαφοροποιήσεις ήταν δραματικές».



Ο κ. Μαργαρίτης «έδειξε», πάντως, ότι η κατεύθυνση είναι προς τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «η Κεντροαριστερά πρέπει να συζητήσει την προγραμματική και πολιτική και οργανωτική της αυτονομία, αλλά να συζητήσει και μια κυβερνητική λύση, η οποία δεν μπορεί να είναι η μόνιμη συνοδοιπορία της με τη ΝΔ. Είναι παρά φύση επιλογή, όταν η λέξη Κεντροαριστερά και η φράση Δημοκρατικός Σοσιαλισμός υποδηλώνουν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί».





 
Top