Εντάξει, μπορεί να σας ακούγεται κάπως, αλλά δεν είναι και ακατόρθωτο. Είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα να βρεί τις ισορροπίες και να τα πηγαίνει καλά με την πεθερά της, ειδικά αν η πεθερά έχει άποψη για όλα και κυρίως για την ανατροφή των παιδιών...





αλλά με λίγη καλή διάθεση ΚΑΙ απο τις δύο πλευρές, όλα γίνονται. Στην τελική, να θυμάστε ότι ακόμα και η δική σας πεθερά, κάποτε υπήρξε νύφη.



1. Μην ταράζεστε και μην εκνευρίζεστε. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμη με ο,τι και αν ακούσετε. Το ζητούμενο είναι να είστε ήρεμη, για να μπορέσετε να χειριστεότε έξυπνα την οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει. Πρέπει να καταλάβει ΚΑΙ η πεθερά σας ότι είστε πολύ σίγουρες για τον εαυτό σας και οτι γνωρίζετε πώς να μεγαλώσετε τα παιδιά σας.



2. Θέστε όρια. Ευγενικά πάντα! Εξηγήστε στην πεθερά σας ότι το παιδί και κάθε παιδί για να μεγαλ΄βσει σωστά θα πρέπει να ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Με λίγα λόγια δεν γίνεται οι γονείς να έχουν τους δικούς τους κανόνες και η γιαγιά εντελώς διαφορετικούς. Κάτι τέτοιο θα αποσυντονίσει το παιδί και τελικά δεν θα υπακούει σε κανέναν.



3. Έχετε τον σύζυγο με το μέρος σας. Μιλήστε με τον σύζυγό σας και εξηγήστε του το πρόβλημα. Πείτε του ότι η μητέρα του επεμβαίνει στην ανατροφή των παιδιών και πολλές φορές σας κρίνει κιόλας και ζητήστε του να πάρει θέση εκείνος. Στη τελική είναι η μητέρα του. Αν δεν το έχει κάνει ήδη, θα πρέπεει έστω τώρα να της θέσει όρια και να της εξηγήσει ότι μόνο οι γονείς ορίζουν τους κανόνες.



4. Μην την ακυρώνετε. Φυσικά και σας βοηθάει με τα παιδιά ενδεχομένως, φυσικά και την σέβεστε, αλλά θα πρέπει να σας σέβεται και εκείνη. Όπως επίσης θα έπρεπε να σέβεται και ις επιλογές σας και τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας.



5. Μην την προσβάλετε και μην την μειώνετε. Εκτός του ότι είναι αγενές, κάτι τέτοιο θα την πείσμωνε περισσότερο και θα συνέχιζε να κάνει τα δικά της.



6. Συζητήστε μαζί της. Βάλτε την στην οικογένεια και δείξτε της ότι εκτιμάτε την πολύτιμη βοήθειά της. Ζητήστε της τη γνώμη για κάποια θέματα που αφορούν το παιδί, χωρίς απαραίτητα να την ακολουθήσετε.



πηγή: mother.gr

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top