Ο «ξαφνικός θάνατος» της «Αυγής» συνεχίζει να είναι ένα από τα ανοιχτά μέτωπα που πιέζουν πολύ τον Στέφανο Κασσελάκη. To «λουκέτο» στην ιστορική εφημερίδα το βρίσκει συνεχώς μπροστά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό συνέβη και  λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.
 «Πάρθηκε μία απόφαση ερήμην μας, είμαστε απλήρωτοι και μας οφείλονται και παλιοί μισθοί», είπαν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας στον Στέφανο Κασσελάκη. Τον περίμεναν μπροστά από την είσοδο της Κουμουνδούρου και έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους που οι ανακοινώσεις έγιναν από τις ΗΠΑ. Εκαναν σαφές πως για εκείνους τίποτα δεν τελείωσε. 
Ο ίδιος εμφανίστηκε απολογητικός, δηλώνοντας «mea culpa» για το γεγονός ότι δεν συζήτησε προηγουμένως μαζί τους. Τους ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου» και συμπλήρωσε πως η αναστολή έκδοσης της εφημερίδας δεν σημαίνει ότι θα υπάρξουν απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι της «Αυγής» περίμεναν μέχρι την ολοκλήρωση της Πολιτικής Γραμματείας (Π.Γ.) προκειμένου να αναλύσουν τα αιτήματά τους στο κορυφαίο όργανο. Στο τέλος της συνεδρίασης, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά, ενώ ενημέρωση υπήρξε και από τον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη.
 «Σε αυτή την κατεύθυνση», εξήγησε στην εισήγησή του στην Π.Γ. «πάρθηκε και η εξαιρετικά δύσκολη και δυσάρεστη απόφαση για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλου της “Αυγής”, σύμφωνα με την απόφαση του Δ.Σ. της “Αυγής” που ενέκρινε το Εκτελεστικό Γραφείο». Εκανε λόγο για ανάγκη αναβάθμισης του κυριακάτικου φύλλου και της ψηφιακής έκδοσης. Τα μέλη της Π.Γ. τού άσκησαν σκληρή κριτική αντιπαραβάλλοντας το κλείσιμο με το «μαύρο της ΕΡΤ», ενώ αναφέρθηκαν και στις ευθύνες που επιχείρησε να περάσει στην προηγούμενη ηγεσία, αλλά και στους βουλευτές για μη οικονομική συνδρομή.
 
Top