Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των...

προεδρικών εκλογών στο Ιράν:
Σύνολο καταμετρημένων ψήφων: 24.735.185 (ίσο με το 40% των εγγεγραμμένων). Μια αποχή 60% που δυσαρεστεί το όλο πολιτικό σύστημα.
Μασούντ Πεζεσκιάν (Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο, ο "ανανεωτής" για τα δυτικά ΜΜΕ): 10.415.191 ψήφοι
Σαΐντ Τζαλίλι (Επαναστατικό Μέτωπο): 9.473.298 ψήφοι
Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ (Επαναστατικό Μέτωπο): 3.383.340 ψήφοι
Μοστάφα Πουρμοχαμαντί (Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο): 206.397 ψήφοι

Οι διεργασίες για το ποιος θα γίνει πρόεδρος του Ιράν στις εκλογές του δεύτερου γύρου, μεταξύ του μεταρρυθμιστή υποψηφίου Μασούντ Πεζεσκιάν και του επαναστάτη υποψηφίου Σαΐντ Τζαλίλι, ξεκίνησαν...

Ο τρίτος στην κατάταξη υποψήφιος Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ (Επαναστατικό Μέτωπο, με 3.383.340 ψήφους), πρόεδρος της Ιρανικής Βουλής, δήλωσε:
«Ας προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε μια προσπάθεια για να γίνει ο Τζαλίλι επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης»

Ο ηττημένος στις προεδρικές εκλογές πρόεδρος της Βουλής και υποψήφιος του Επαναστατικού Μετώπου δήλωσε:
«Ο δρόμος δεν έχει τελειώσει ακόμα και, αν και προσωπικά σέβομαι τον Πεζεσκιάν, λόγω της ανησυχίας που έχω για ορισμένους από τους υποστηρικτές του, ζητώ από όλες τις επαναστατικές δυνάμεις και τους υποστηρικτές μου να βοηθήσουν να σταματήσει το ρεύμα που έχει προκαλέσει ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών μας και πολιτικών μας προβλημάτων σήμερα, εμποδίζοντάς τον (τον Πεζεσκιάν) να επιστρέψει στην εξουσία. Πρέπει λοιπόν όλοι να προσπαθήσουμε να εκλεγεί επικεφαλής της κυβέρνησης ο υποψήφιος του Επαναστατικού Μετώπου Τζαλίλι»

Το στρατόπεδο των "εκσυγχρονιστών" καθόρισε ως εξής το περιεχόμενο της πολιτικής αντιπαράθεσης μέχρι την Παρασκευή 5 Ιούλη:
«Δεν θα αφήσουμε το Ιράν να πέσει στα χέρια των Ταλιμπάν»!

Η γνωστή, τυπική πρακτική του λεγόμενου ιρανικού "μεταρρυθμιστικού" ρεύματος για τουλάχιστον 20 χρόνια, με δήλωση του Μοχάμαντ-Τζαβάντ Αζάρι Τζαχρόμι, πρώην υπουργού Επικοινωνίας της κυβέρνησης Ροχανί και επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του Πεζεσκιάν.
Θα έχουμε μια προεκλογική περίοδο που οι "μεταρρυθμιστές" θα επαναλάβουν την πολιτική δαιμονοποίησης του πολιτικού αντιπάλου.

«Με στόχο την ενίσχυση του Επαναστατικού Μετώπου στον δεύτερο γύρο των εκλογών, πραγματοποιήσαμε μια ειλικρινή και κοινή συνάντηση με τους αγαπητούς μας αδελφούς Nikzad, Foroozandeh και Mirshamsi, τους επικεφαλής των Εκλογικών Αρχηγείων των Μοχάμαντ Μπαγκέρ Γκαλιμπάφ, Αλιρεζά Ζακάνι και Γκαζιζαντέχ Χασεμί. Αν θέλει ο Θεός, θα νικήσουμε με ενότητα»
Μοχσέν Μανσούρι
, επικεφαλής του κεντρικού προεκλογικού στρατηγείου του Σαΐντ Τζαλίλι

Περισσότερα για τις προεδρικές εκλογές στο Ιράν:

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top