Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ο Μελανσόν απέσυρε τους υποψηφίους του συνδυασμού του,
από την εκλογική αναμέτρηση, σε...

όσες περιφέρειες αναδείχθηκε πρώτος,
σε ψήφους, υποψήφιος του Μακρόν...
Ιωάννα Υψηλάντη: "Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν είναι ένα γρανάζι του συστήματος, ένα πολιτικό απόβρασμα..."

«Θα σπάσουμε τα νεφρά της Ρωσίας»

Πως για άλλη μία φορά η Νατοϊκή αριστερά του Μελανσόν μπορεί να διασώσει, ν' αναστήσει το πτώμα του υπαλλήλου των Ρότσιλντ; Τόσο απλά...

Γαλλία: "Υπάρχουν περίπου 300 αδιάθετες έδρες στις οποίες η "Εθνική Συσπείρωση" Μαρίν Λε Πεν, κέρδισε την πρώτη θέση και θα αντιμετωπίσουν στην επαναληπτική ψηφοφορία τα ψηφοδέλτια που ηττήθηκαν"... (Πηγή: "Lemonde")

Ωστόσο, είναι δύσκολο αν όχι αδύνατο να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, δεδομένου ότι όλες οι άλλες δυνάμεις έχουν συγχωνευθεί/ενωθεί εναντίον της "Εθνικής Συσπείρωσης" (Μαρίν Λε Πεν), με μοναδική εξαίρεση τους Ρεπουμπλικάνους, που όμως δεν θα δώσουν καμία ένδειξη/προτροπή για την ψήφο τους...

Η "Εθνική Συσπείρωση" της Μαρίν Λε Πεν, κέρδισε τις εκλογές, αλλά στον στον πρώτο γύρο. Όμως, επί του παρόντος εξέλεξε μόνον 37 βουλευτές και ως εκ τούτου επιτυγχάνει μια οριακή νίκη επί του "Νέου Λαϊκού Μετώπου" του Μελανσόν, το οποίο εκλέγει 32 βουλευτές:
"Εθνική Συσπείρωση" 29,25%, 37 βουλευτές
"Νέο Λαϊκό Μέτωπο" 27,99%, 32 βουλευτές
Προεδρικός συνασπισμός του Μακρόν 20,04%, 2 βουλευτές
Ρεπουμπλικάνοι 6,57% 1 βουλευτή
Άλλοι δεξιοί 3 βουλευτές

Έτσι το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν θα πρέπει να παλέψει σε περισσότερες από 300 εκλογικές περιφέρειες για να εξασφαλίσει μια πλειοψηφία εδρών.
Τόσο ο Μελανσόν όσο και ο Μακρόν κάνουν εκκλήσεις τις τελευταίες ώρες να αποκρούσουν το φάσμα της «ακροδεξιάς». Που είναι ένας κομψός τρόπος συγκατοίκησης, αλλά να μην δηλώνουμε ανοικτά πως: «αν χρειαστεί, θα πάμε μαζί στην κυβέρνηση για να απαλλαγούμε από τη Λε Πεν».
Ό,τι κι αν συμβεί, η Γαλλία βρίσκεται σε απόλυτο χάος. Μια πιθανή κυβερνητική συμμαχία μεταξύ Μελανσόν και Μακρόν -ο Μελανσόν είναι ενθουσιώδης αφού η φιλοδοξία του περιορίζεται στην επιθυμία του να γίνει πρωθυπουργός κι η συγκατοίκηση μ' αυτή την αριστερά
είναι ο στόχος του Μακρόν από τις 9 Ιούνη με την αιφνιδιαστική απόφαση να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση (άλλωστε τόσο ο Μελανσόν όσο κι ο Μακρόν ήταν σύντροφοι σοσιαλιστές), που όμως θα παράξει μια πολύ εύθραυστη πλειοψηφία, με διχασμένους τους ψηφοφόρους κι ενότητα: την κοινή απόρριψη του "ακροδεξιού κινδύνου", τον αγώνα εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού και την Ευρωπαϊκή ενότητα.
Ωστόσο, τα πλήθη τελικά δυσαρεστούν τους πάντες και μακροπρόθεσμα ανταμείβουν μόνο όσους βρίσκονται στην αντιπολίτευση.
Γενικότερα, οι γαλλικές εκλογές επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε: ούτε η δεξιά, όσο σκληρά κι αν προσπαθεί να υποστηρίξει τα κοινωνικά ζητήματα, ούτε η αριστερά, φέρνοντας μετανάστες από τα προάστια να ψηφίσουν κι επικλήσεις για "ανθρώπινα δικαιώματα" ΛΟΑΤΚΙ+, ελεύθερα σύνορα, δεν αρκούν.
Οι άσφαιρες κι ανέξοδες κραυγές "Βοηθήστε να μην έρθουν οι κομμουνιστές!" και "Βοηθήστε να μην έρθουν οι φασίστες!", καταλήγουν να ευνοούν μόνον τους "κεντρώους φιλελεύθερους", όπως θέλει να χαρακτηρίζει τον προεδρικό του συνασπισμό ο Μακρόν.
Έτσι, ο Μακρόν θα καταφέρει να παραμείνει στην εξουσία για λίγο ακόμη, διασφαλίζοντας την θέση της Γαλλίας σ' αυτό που απαιτεί η Ουάσιγκτον κι η αποικία τους "ευρωπαϊκή ένωση".
Σήμερα στη δυτική Ευρώπη μόνον ένα μεγάλο εγκάρσιο λαϊκό κόμμα, που θα κατάφερνε να συγκεντρώσει συναίνεση αριστερών και δεξιών ψηφοφόρων σε ταξικά κοινωνικά ζητήματα και κοινούς εθνικούς πατριωτικούς στόχους, σε ανοιχτή σύγκρουση με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να συσπειρώσει λαϊκές μάζες για να αλλάξει πραγματικά την πορεία υποτέλειας των 27 χωρών μελών της ΕΕ, με στόχο εθνική πολιτική.
Στις ΗΠΑ και την δυτική Ευρώπη, η ψευδής διχοτόμηση, το αφήγημα της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, ή αριστεράς/δεξιάς είναι ο θεμελιώδης πυλώνας στον οποίο στηρίζεται το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα για να παραμένει στην εξουσία.
Όλο και περισσότερο με δυσκολία (τώρα η επίκληση του φόβου της ακροδεξιάς, που βιώσαμε και με την Μελόνι
28 Σεπτέμβρη 2022: ΙΤΑΛΙΑ: «Η νίκη της Μελόνι είναι πλαστή. Ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση μάρκετινγκ στην ιταλική πολιτική ιστορία!» -σήμερα πειθήνιο εργαλείο του ΝΑΤΟ), αλλά το σύστημα ακόμα το καταφέρνει. Αρκεί να σκεφτούμε πως η Ούρσουλα επιβραβεύτηκε, αφού τάισε, μπούκωσε κυβερνήσεις και κόμματα με τα θεϊκά €μVόλια, αλλά και το χρήμα για την κοινή πολιτική ατζέντα δεξιάς/αριστεράς: "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα, τον κίνδυνο της "κλιματικής αλλαγής και την αναγκαιότητα καταστροφής της γεωργίας/κτηνοτροφίας (κίνδυνος διοξειδίου του άνθρακα, εντομοφαγία κι άλλα φαιδρά), την αναγκαιότητα τρανσεξουαλισμού ως "ανθρώπινο δικαίωμα" (ΛΟΑΤΚΙ+, γάμοι ομοφυλοφίλων, τεκνοθεσίες, αγορά μήτρας για να "τεκνοποιούν οι ομοφυλόφιλοι κ.α.π.), η αντιμετώπιση του Ρωσικού ιμπεριαλισμού, το "δικαίωμα αυτοάμυνας" του σιωναζιστικού καθεστώτος των βρεφοκτόνων, οι προσοδοφόροι εξοπλισμοί  και πάει λέγοντας...

«Όσο πιο κοντά είναι η πτώση μιας αυτοκρατορίας,
τόσο πιο τρελοί είναι οι νόμοι
»
Μάρκος Τύλλιος Κικέρων
(106 π.Χ. - 43 π.Χ.)

Ο Ιταλός κομουνιστής ηγέτης δεν μασάει τα λόγια του.. "Ο ελευθεροτέκτονας Μελανσόν καλεί τους ψηφοφόρους του Νέου Λαϊκού Μετώπου να ψηφίσουν τους υποψηφίους του Μακρόν..."
Γαλλία... Μέτωπο "δημοκρατίας" για ευρωπαϊκή σταθερότητα κι εναντίον του Ρωσικού ιμπεριαλισμού!

«Το ταξικό μίσος πρέπει να αποκατασταθεί.
 Οι ισχυροί μισούν τους προλετάριους, οι προλετάριοι πρέπει να κάνουν το ίδιο»
Edoardo Sanguineti

✔️ Την συνολική αρθρογραφία στο φιλόξενο "PRESS-GR", βρίσκουμε: ΕΔΩ

Επειδή η φίμωση κι η λογοκρισία από το 4ο Ράιχ είναι σκληρή κι αμείλικτη, ειδικότερα σήμερα με την εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη και θα εντείνεται καθημερινά... όσοι κι όσες θέλουν μπορούν ν' ακολουθούν... 
Για να μην "χαθούμε" θα βρισκόμαστε στο Telegram: ΕΔΩ
Στο "VK": ΕΔΩ
 
Top