Ο Βασιλιάς Κάρολος εμφανίστηκε με γραβάτα που είχε τη σημαία της Ελλάδας, αλλά και με ένα γαλανόλευκο μαντίλι στη σύνοδο Κορυφής του Ντουμπάι για το κλίμα και η ενδυματολογική του επιλογή σχολιάστηκε λόγω και του «πολέμου» Αθήνας - Λονδίνου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.


Τα σχόλια στον βρετανικό και ελληνικό Τύπο ήταν πολλά για τη γαλανόλευκη εμφάνιση του Καρόλου, ο οποίος είχε και διάλογο με τον Ρίσι Σούνακ, ο οποίος μετά τις απρέπειές του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη συνέχισε τη ρητορική του για μη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Το SkyNews προσπάθησε να ερμηνεύσει γιατί ο Βασιλιάς Κάρολος επέλεξε να βάλει τη συγκεκριμένη γραβάτα αυτή τη στιγμή, με τη βασιλική ρεπόρτερ, Λόρα Μπάντοκ, να καταγράφει ορισμένα δεδομένα.


Αρχικά, σημειώνεται πως ο Βασιλιάς Κάρολος γνώριζε ότι ο κόσμος θα παρακολουθήσει την ομιλία του στο Ντουμπάι, όπως και οι Βρετανοί διπλωμάτες.
Έτσι, θα ήταν λογικό πολλοί να εκπλαγούν βλέποντας τον Βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας να φοράει γραβάτα με ελληνική σημαία, λίγες ημέρες μετά τον λεκτικό πόλεμο με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο Βασιλιάς εξάλλου έχει οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα, καθώς ο πατέρας του, πρίγκιπας Φίλιππος, γεννήθηκε στην Κέρκυρα.


Μήνυμα ή απλά μία αγαπημένη γραβάτα;

Στη συνέχεια των σκέψεων της Βρετανής ρεπόρτερ, καταγράφεται η απορία αν τελικά αυτή η εμφάνιση του Καρόλου έχει ένα μήνυμα ή απλά φόρεσε μία από τις αγαπημένες του γραβάτες;

Άγνωστο για το SkyNews αν μέσω του Βασιλιά Καρόλου προσπάθησε να σταλεί ένα μήνυμα στην Αθήνα, ωστόσο για τα ελληνικά ΜΜΕ η γαλανόλευκη γραβάτα ερμηνεύθηκε θετικά.

Πάντως, το παλάτι δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για την επιλογή της γραβάτας.
 
Top