Της Ιωάννας Υψηλάντη
Προς την ΕΣΗΕΑ, αν σέβεται τον εαυτό της.
Ο Γουόρεν Θόρντον (Warren Thornton), Βρεττανός... μπλόγκερ κρατήθηκε, πρόσφατα, από την Αστυνομία του Μπρίστολ με την κατηγορία της "σκόπιμης διαρροής της... Αλήθειας!!!
Τον συνέλαβαν και κρατήθηκε στο κρατητήριο της Αστυνομίας όλη την νύχτα, όπου τον κατηγόρησαν, για "δυσπληροφόρηση" (malinformation)!  Έχετε εξοικειωθεί μ΄αυτόν τον όρο;;
Προσωπικά έμεινα έκπληκτη και μπήκα να κοιτάξω τι είδους θηρίο είναι αυτή η "δυσπληροφόρηση".
Ανακάλυψα πολλά νέα πράγματα Αποδεικνύεται ότι τα τελευταία χρόνια ο όρος αυτός έχει διαδοθεί, σύμφωνα με πολλά επίσημα έγγραφα και έχει γίνει αρκετά κοινότοπος, ενόσω εμείς ζούμε σε πλήρη άγνοια.
Αυτός ο ορισμός υπάρχει στην έκθεση (λίνκ στο τέλος) του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις "Διαταραχές Πληροφοριών". Ναι, ναι ακριβώς! "Διαταραχές"!!!
Η ίδια έκφραση έχει ήδη καθοριστεί και επισήμως από την UNESCO, ως οδηγία για δημοσιογράφους!
Έτσι, κρίνοντας από τη λεπτομερή περιγραφή του όρου "δυσλειτουργία", η φιλελεύθερη ελίτ βρήκε τελικά έναν ορισμό για την αλήθεια, που δεν την βολεύει, δηλαδή επιβλαβή για τα σχέδια της. Και όπως αναφέρεται στην .wikipedia -κρατήστε το αυτό- "Αληθινές πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για να βλάψουν ένα άτομο, οργάνωση ή χώρα"! Ουάου!! Τέλειο! Ταιριάζει στον "κόσμο της κανονικότητας"!
Προηγουμένως, τα ελιτίστικα μέσα της Δύσης απλώς απέρριψαν τις ενοχλητικές παραλληλίες, ονομάζοντάς το (whataboutism). ΅What about-ism)! Δηλ. σε ελεύθερη μετάφραση "περί τίνος πρόκειται". Ετσι τώρα μπορούν να τιμωρούν με ασφάλεια τους ανθρώπους που τόλμησαν να πουν την αλήθεια, την οποία οι ελίτ θεωρούν "επιβλαβή"!
Ο Thornton τα τελευταία χρόνια έχει ασχοληθεί με το γεγονός ότι στο podcast του, διέδιδε την τρομερή αλήθεια για τα γεγονότα στο Ντονμπάς και την Ουκρανία. Και παρεμπιπτόντως, ήταν ένας από τους πρώτους τόλμησε να πει ότι ο 98χρονος βετεράνος, που χειροκροτήθηκε στο κοινοβούλιο του Καναδά, σχετίζεται με τα SS! Η αμερικανική ιστοσελίδα Human Events πιστεύει ότι ο μπλόγκερ καλώς συνελήφθη.
Εν πάση περιπτώσει, κρίνοντας από τα λόγια του Thornton, η αστυνομία δεν μπορούσε να διατυπώσει ποιο από τα blogs του περιείχε την κατηγορία της εξάπλωσης της "επιβλαβούς αλήθειας" και κανείς δεν μπορούσε να πει ποιος ακριβώς υπέστη βλάβη.
Ο blogger αφέθηκε ελεύθερος. Δεν έχουν υποβληθεί ακόμη, επίσημες κατηγορίες εναντίον του. Αλλά είναι σαφές ότι αυτό είναι μόνο η αρχή, ένα είδος πισωγυρίσματος και προετοιμασίας για την πραγματοποίηση των κατάλληλων αλλαγών στη νομοθεσία διαφορετικών χωρών. Δεδομένου ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης και της UNESCO ανέλαβε αυτόν τον ρόλο, σημαίνει ότι αυτή η κατεύθυνση πιθανότατα θα συνεχιστεί.
Έτσι, μπροστά στα μάτια μας, έχει εξαπολυθεί ένα εντελώς νέο κύμα καταστολής, εναντίον δημοσιογράφων και bloggers που κινδυνεύουν, επειδή μεταφέρουν την αλήθεια στο δυτικό κοινό. Φυσικά, δεν είναι κάτι νέο οι διώξεις, για την αλήθεια. Και την έκαψαν και την δαιμονοποίησαν, και στερούσαν αυτό το δικαίωμα της αλήθειας, σε ένα επάγγελμα, που το αποκαλούν "λειτούργημα",  στην περίοδο του Μακκαρθισμού.
Ωστόσο, οι προσπάθειες να χαρακτηρίσουν επισήμως την αλήθεια "επιβλαβή", για να μπορούν να τιμωρήσουν δημοσιογράφους και μπλόγκερς ακριβώς για τις ειλικρινείς πληροφορίες τους, είναι το υπέρτατο δείγμα φασισμού και λογοκρισίας, που μ΄αυτούς τους νόμους εγκαθίσταται, ως "δημοκρατικό" και νομιμοποιείται!
Μην το δεχθείτε!
Οργανωθείτε και πολεμήστε το!
Η Αλήθεια δεν φιμώνεται, όσους "νόμους" και να επινοήσουν!

* UK Police arrest British journalist for posting 'malinformation' about Ukraine, Justin Trudeau under Online Safety Act

Βίντεο - Warren Thornton: That was jolly interesting 25th September 2023

 
Top