Την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη, με τη μεγάλη στρατιωτκή παρέλαση στο κέντρο της πόλης.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 10:30 με την κατάθεση Στεφάνου στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.


Η στρατιωτική παρέλαση ξεκίνησε στις 11:00, ενώ το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, και οι Νίκος Δένδιας, Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης.

Λίγο πριν το τέλος της παρέλασης, στη διάρκεια της επίδειξης της ομάδας «ΖΕΥΣ» στον ουρανό της πόλης, ο Ίκαρος Χ. Χαρίτος έστειλε το μήνυμά του, στο οποίο ανέφερε: «Καλημερα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα, μονο οι ελεύθερες ψυχές φυλάνε ελεύθερες πατρίδες. Τιμη και δοξα σε εκεινους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα». Από την εξέδρα των επισήμων, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην πατρίδα.

Δείτε βίντεο από την παρέλαση
Στρατιωτική παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2023 | ΕΡΤ3 LIVE

Αναλυτικά, την παρέλαση παρακολούθησαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ως εκπρόσωπους του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης, ο υπουργός Αμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γεωργάλλας, ο Γενικός Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ Σταύρος Καλαφάτης, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, η υφυπουργόςΤουρισμού Ελενα Ράπτη, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της " Ελληνικής Λύσης" Κυριάκος Βελόπουλος, ο πρόεδρος της "ΝΙΚΗΣ" Δημήτρης Νατσιός, ο πρόεδρος των "ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ" Βασίλης Στίγκας, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δείτε βίντεο με δηλώσεις πολιτικών μετά το πέρας της παρέλασης

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παρέλαση
Αεροσκάφη στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης


sakellaropoulou-parelasiΗ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου
thessaloniki-parelasi-4Νίκος Δένδιας
thessaloniki-parelasi-1
thessaloniki-parelasi-2
thessaloniki-parelasi-3
thessaloniki-parelasi-10
Νίκος Ανδρουλάκης
thessaloniki-parelasi-8
thessaloniki-parelasi-7
Ελενα Ράπτη
thessaloniki-parelasi-6
Στ. Κασσελάκης
thessaloniki-parelasi-5
thessaloniki-parelasi-19
Η εξέδρα των επισήμων
thessaloniki-parelasi-17
thessaloniki-parelasi-18
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου
thessaloniki-parelasi-15
thessaloniki-parelasi-14Ο Απ. Τζιτζικώστας με την οικογένειά του και την Ελενα Ράπτη


thessaloniki-parelasi-13
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας

thessaloniki-parelasi-12Ο Απ. Τζιτζικώστας με την οικογένειά του


thessaloniki-parelasi-16
thessaloniki-parelasi-11
πηγή


 
Top