Η πολιτική χυδαιότητα του Πρωθυπουργού ξεπέρασε τα όρια και ανακατεύει το στομάχι κάθε δημοκρατικού πολίτη ανεξαρτήτως Κομματικής τοποθέτησης. Με επιστολή του προς την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για ένα πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε τις πραγματικές του προθέσεις για το καθεστώς που εγκαθιστά στη χώρα μας. Ένα καθεστώς ανελεύθερο, με φασιστικές πρακτικές. Ένα καθεστώς που θα στιγματίζει ως λεπρούς ή προς εξόντωση όπως τους Εβραίους στην κατοχή όσους δεν επιθυμούν ή δεν πρέπει να εμβολιαστούν και θα τους φυλακίζει σπίτι τους. Τι πιο χαρακτηριστικό ενός ακροδεξιού νου δεν είναι όσα γράφτηκαν στην περιβόητη επιστολή όπως δημοσιεύεται σήμερα σε έγκριτα μέσα ενημέρωσης; Μόνο ένας αντισυνταγματικός και πολιτικά ανήθικος σχεδιασμός θα οδηγούσε σε τέτοιες προτάσεις. Η ελέυθερη κυκλοφορία προσώπων δεν είναι δικαίωμα προς διαπραγμάτευση. Ίσως έτσι αποκαλύπτεται σε έναν βαθμό γιατί συμβαίνουν όσα συμβαίνουν και που οδηγούμαστε σταδιακά. Όλος ο δημοκρατικός και ο νομικός κόσμος της χώρας, οφείλει να κινητοποιηθεί. 
Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα της επιστολής όπως δημοσιεύθηκαν:
«Σε αυτό το πλαίσιο, επισυνάπτω ένα προσχέδιο του πιστοποιητικού, που έχουν προετοιμάσει οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Θα χρησιμοποιείται κατά την επιβίβαση σε όλα τα μέσα μεταφοράς: αεροπορικά, θαλάσσια και σιδηροδρομικά.
Ενώ δεν πρόκειται να καταστήσουμε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για να ταξιδεύσει κάποιος, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να είναι ελεύθερα να ταξιδεύουν (!) Αυτό θα αποτελέσει επίσης και ένα θετικό κίνητρο ενθάρρυνσης των πολιτών να εμβολιαστούν, που είναι κι ο μοναδικός τρόπος να εγγυηθούμε την επιστροφή στην κανονικότητα..... Ανυπομονώ να δώσω από την πλευρά μου την αναγκαία ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση και για τον λόγο αυτό αντίγραφο της παρούσας επιστολής αποστέλλεται σε όλους τους Ευρωπαίους ομολόγους μου».
 
Top