Για πιθανή εμπλοκή επαγγελματικού σκάφους που ενδεχομένως οδήγησε στο δυστύχημα του Σήφη Βαλυράκη κάνει λόγο σε επιστολή της προς τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, η σύζυγος του εκλιπόντος πρώην υπουργού, Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη.

Στην επιστολή της η κυρία Βαλυράκη, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει: «Οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βεβαία η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Και προσθέτει: «Τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος», σημειώνει η κυρία Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη, η οποία στην επιστολή της καταλήγει: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα, ο θάνατος του πρώην υπουργού προκλήθηκε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα και στον λαιμό.

Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε ο πρώην υπουργός να είχε υποστεί κάποιο καρδιακό πρόβλημα ούτε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο.
 
Top