Προβληματισμός επικρατεί σε κυβέρνηση και ειδικούς για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού -οι νέες μολύνσεις που ανακοινώθηκαν χθες ήταν διπλάσιες από τις προχθεσινές-, καθώς και για το γεγονός ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού είναι πιο διαδεδομένο στη χώρα από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, κάτι που όπως όλα δείχνουν ανατρέπει το σχεδιασμό για νέα άρση μέτρων του lockdown.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας ανέφερε πως «μέχρι στιγμής είναι 59 κρούσματα αλλά εξετάζουμε και κάποια στην Βόρεια Ελλάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι είναι αρκετά πιο μεταδοτικό κατά 50%. Αυτή την στιγμή υπάρχει ανησυχία και περιμένουμε στοιχεία από την παγκόσμια κοινότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι ενδεχομένως το μεταλλαγμένο στέλεχος να επηρεάσει και τις αποφάσεις που λαμβάνονται για τα μέτρα στην Ελλάδα και κάλεσε τους πολίτες να είναι σε εγρήγορση για την μετάλλαξη του ιού.

Σε ερώτηση που του τέθηκε από τον ΣΚΑΙ για το ενδεχόμενο άρσης άλλων περιοριστικών μέτρων ο κ. Αρκουμανέας το απέκλεισε, σημειώνοντας ότι αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

«Πιστεύω ότι για κάποιο διάστημα θα πάμε με τα σχολεία. Αυτή την στιγμή δεν νομίζω ότι υπάρχει ένδειξη να ανοίξει κάτι άλλο».
 
Top