Το άρθρο για την αισθητική ιδιοφυία της Μαρέβας και τη μεγαλειώδη ταπεινότητα του ζεύγους Μητσοτάκη είναι μια πανέξυπνη μεν, τρολιά δε. Το πρόβλημα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος δυσκολεύεται να το καταλάβει. Όχι με δική του ευθύνη.
Η ευθύνη ανήκει στα μέσα στης Λίστας Πέτσας που εδώ και έναν χρόνο βρίθουν από παρόμοια «ρεπορτάζ» για την υπέρκομψη Μαρέβα και τον Μωυσή Μητσοτάκη (αν και όχι τόσο ευφάνταστα) που τα γράφουν στα σοβαρά.
Εύλογα οι αναγνώστες θεώρησαν ότι πρόκειται για ένα ακόμη γλειψιματικό κείμενο προς τους Μητσοτάκηδες, από κάποιο μέσο που ξεπληρώνει τα κρατικά ευρώ που του χάρισε ο Πέτσας. Και είναι βέβαιο ότι αρκετοί φιλοκυβερνητικοί αρθρογράφοι θα εύχονταν να το είχαν γράψει οι ίδιοι, ζηλεύοντας τη γλειψιματική του δεινότητα.
Η διαφορά του ζεύγους Μητσοτάκη με προηγούμενες κυβερνήσεις είναι ότι δεν αρκείται στην πολιτική υποστήριξη των ΜΜΕ. Απαιτεί και λαμβάνει την πλήρη υποταγή τους η οποία οφείλει να αποδεικνύεται καθημερινά με δημόσιες εκδηλώσεις λατρείας προς τα πρόσωπά τους και χυδαίας κολακείας που αγγίζει τα όρια του γκροτέσκου.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα συμπεριφέρονται σαν βασιλείς, με τα ΜΜΕ να είναι οι αυλοκόλακες και σφουγγοκωλάριοί τους. Και σαν έτοιμα από καιρό, επιτελούν αυτόν τον ρόλο όχι απλώς με προθυμία, αλλά με βουλιμία.
Ο Μητσοτάκης και κυρίως η Μαρέβα το έχουν καταλάβει και παίζουν μαζί τους. Η Μαρέβα για παράδειγμα, εμφανίζεται διαρκώς με τσουβάλια και ταγάρια και ύστερα απολαμβάνει τα πολυάριθμα «ρεπορτάζ» για την «απαράμιλλη κομψότητά» της που εντυπωσίασε τα πλήθη.
Τεστάρει τους αυλικούς της για να δει πόσο χαμηλά θα πέσουν, όπως τα παλιά χρόνια οι άρχοντες διασκέδαζαν πετώντας ένα κομμάτι κρέας στους εξαθλιωμένους πένητες, για να τους δουν να ποδοπατιούνται.
Οι δε αυλικοί «δημοσιογράφοι» αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν όρια στον αυτοεξευτελισμό. Όσο πέφτουν τα ευρώ της Λίστας Πέτσα, τόσο πιο χαμηλά είναι πρόθυμοι να ξε-πέσουν εκείνοι. Ένας διαγωνισμός εθελοδουλείας και ποταπότητας. Και δώστου ο «σιμουλτανέ πρωθυπουργός, ο νέος «Τσώρτσιλ». Και να η «εκθαμβωτική» Μαρέβα.
Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στον θαυμαστό μητσοτακικό κόσμο. Μόνο υποταγή και φαυλότητα.

 
Top