Συνωστισμός επικρατεί στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπως αναφέρουν αναγνώστες του enikos.gr, που ζητούν να αυξηθούν τα δρομολόγια. Αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ καταγγέλλουν ότι επικρατεί το αδιαχώρητο, με τους επιβάτες να είναι ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς, σε πολλές περιπτώσεις, να φορούν μάσκες.

"Όπως θα δείτε στην πρώτη φωτογραφία, η αναμονή στο μετρό Νομισματοκοπείο (κατεύθυνση προς Νίκαια) σήμερα (28/7/20) το πρωί έφτανε τα 12 λεπτά. Στα λεωφορεία είναι ακόμη χειρότερη φυσικά, έχοντας προσωπικά αντιμετωπίσει καθυστέρηση 40 λεπτών για το τρόλεϊ με αριθμό 14. Κινούμαι καθημερινά από την Αγία Παρασκευή μέχρι την Πατησίων, δηλαδή λεωφορείο, μετρό και ξανά λεωφορείο ή τρόλεϊ, προκειμένου να φτάσω στην εργασία μου και όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο ανυπόφορη.Ο κόσμος δεν προσέχει πλέον και οι περισσότεροι φορούν τις μάσκες λάθος (εάν φορούν), αφήνοντας την μύτη τελείως ακάλυπτη ή βήχουν βγάζοντας τη μάσκα εντελώς και στη συνέχεια τη φορούν ξανά", μας λέει, καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος πουθενά.

"Δεν υπάρχει η δυνατότητα να παίρνω καθημερινά ταξί και πρέπει να μπαίνω αναγκαστικά στα μέσα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Βέβαια, να τονίσω ότι και στα ταξί δεν φορούν μάσκα οι οδηγοί ή όταν μπαίνει κάποιος τον ρωτούν αν θέλουν να βάλει μάσκα. Μόνο καλώντας ταξί από εφαρμογές και ραδιοταξί οι οδηγοί είναι συνεπείς με τις οδηγίες ως προς τα μέτρα προστασίας" υπογραμμίζει και προσθέτει: "Η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Μην αναρωτιούνται μετά οι ιθύνοντες πως αυξάνονται τα κρούσματα. Με τις εικόνες αυτές θα πρέπει να θεωρούμαστε όλοι φορείς, ακόμα και χωρίς συμπτώματα, αφού οι αποστάσεις είναι 'αναπνοής' και ούτε καν μισό μέτρο".

Δείτε τις φωτογραφίες που μας έστειλε

Την αγανάκτησή της για τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς, εκφράζει ακόμη μια αναγνώστρια του enikos.gr. "Τη Δευτέρα το το πρωί πήρα από την Κυψέλη το λεωφορείο 622 Γαλάτσι. Όλες οι θέσεις ήταν κατειλημμένες, δεν υπήρχε κενό και το λεωφορείο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από όρθιους. Γιατί δεν πυκνώνουν τα δρομολόγια, αναρωτιέμαι. Το λεωφορείο έκανε να περάσει 30 λεπτά φυσικά δεν φορούσαν όλοι μάσκες​. Στην αρχή τουλάχιστον υπήρχαν υπάλληλοι με γιλέκα και έκαναν κουμάντο. Έχω απογοητευτεί παρά πολύ, είναι η δεύτερη φορά που έχω μπει σε λεωφορείο. Και την προηγούμενη φορά, στη γραμμή 022 το ίδιο γινόταν" καταγγέλλει και στέλνει τις παρακάτω φωτογραφίες.
 
Top