Άρθρο Σπύρος Πρίφτης
email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Η Τουρκική Εταιρεία Assuva Savunma Sanayi, ανακοίνωσε στις 28 Ιουλίου, ότι έχει συνάψει συμβόλαιο για την πώληση μιας παρτίδας 50 μικροσκοπικών τακτικών αεροσκαφών (Drones) με το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας;

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δύο αεροσκάφη Proton Elic RB-128 που στάλθηκαν στην Ελλάδα πέρασαν επιτυχώς τα τεστ αποδοχής.

Ο Remzi Basbug, Πρόεδρος της Assuva, δήλωσε ότι αυτή είναι η πρώτη συμφωνία εξαγωγής της εταιρείας, με μια Χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Έχουμε λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες εξαγωγής για την εξαγωγή στην Ελλάδα», δήλωσε ο Basbug, προσθέτοντας ότι η εταιρεία έχει πουλήσει στο παρελθόν τα ίδια συστήματα drone σε ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας, της Κίνας και της Σρι Λάνκα.

Τα Τουρκικά Drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αποστολές αναζήτησης και διάσωσης,για ανίχνευση υπόγειων αποθηκών,εκρηκτικά, νάρκες ξηράς, και χημικά υλικά.

Διαθέτουν θερμική κάμερα, μπορεί να συλλάβουν εικόνες από απόσταση έως 1 χιλιόμετρο, και 50 μέτρα υπόγεια.

Η εταιρεία ισχυρίζεται οτι τα drones είναι προϊόν εγχώριας τεχνολογίας, τόσο στο μηχανικό κομμάτι, όσο και στο λογισμικό.

Τι να πεις ρε παιδί μου για αυτή την Χώρα, δεν υπάρχει σωτηρία καμία, εντωμεταξύ,κανένα Ελληνικό ΜΜΕ δεν έχει δημοσιεύσει την είδηση, και στην Τουρκία το έχουν πρώτη είδηση!

Πηγή: Priftis News


 
Top