Οι γιατροί νοσοκομείου του Μονάχου αποφάσισαν τελικά ότι ο μαθητής γυμνασίου που έπαθε δηλητηρίαση έπειτα από κατανάλωση μανιταριών, θα πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.
Ο νεαρός από το Βαρικό Φλώρινας μεταφέρθηκε χθες σε κρίσιμη κατάσταση στο Μόναχο, καθώς έπαθε οξεία δηλητηρίαση όταν έφαγε άγρια μανιτάρια, την περασμένη Παρασκευή.
Ο πατέρας του παιδιού, που ήταν μαζί του όταν έγινε το περιστατικό, επισημαίνει πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συλλογή των μανιταριών, αφού -όπως λέει- ακόμα κι ένας έμπειρος συλλέκτης μπορεί να κάνει λάθος. Ο ίδιος είναι συλλέκτης μανιταριών εδώ και 20 χρόνια.
Ο πρόεδρος των Μανιταρόφιλων Ελλάδας Γ. Κωνσταντινίδης τονίζει πως η περιοχή στη Φλώρινα, λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, είναι ιδανική για την ανάπτυξη πολλών ειδών μανιταριών, ορισμένα από τα οποία είναι δηλητηριώδη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, είναι προτιμότερο να πετάξουμε τα μανιτάρια που έχουμε μαζέψει αν δεν είμαστε απολύτως σίγουροι ότι είναι βρώσιμα.
 
Top