Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή που ένοπλος πυροβολεί τον Στέφανο Χίο έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια. Ο εκδότης έφθασε στις 2.47 το ξημέρωμα έξω από το σπίτι του ενώ, όπως κάθε βράδυ, ακινητοποίησε το όχημά του για λίγα δευτερόλεπτα για να τσεκάρει οπτικά τον χώρο. Συνέχισε να κινείται και αφού ανέκοψε ταχύτητα κατέβασε τα τζάμια και άναψε φακό νυκτός ώστε να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία περιμετρικά του σπιτιού. Καθώς ο φακός περιεστράφη αριστερά και πίσω από το αυτοκίνητο, αντιλήφθηκε τον μασκοφόρο να πλησιάζει τρέχοντας προς την πλευρά του οδηγού.
Ο δράστης της επίθεσης στάθηκε μπροστά στο παράθυρο του οδηγού και άρχισε να πυροβολεί εξ επαφής τον εκδότη σημαδεύοντας το κεφάλι και την καρδιά. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δημοσιογράφος άνοιξε την πόρτα του οδηγού, χτύπησε τον δράστη και αυτή η κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα να μπλοκάρει το όπλο του και να αναγκαστεί να τραπεί σε φυγή.
Το βίντεο καταγράφει καρέ καρέ τις κινήσεις τόσο του εκδότη όσο και του δράστη της επίθεσης. Ο Στέφανος Χίος έδωσε χθες την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς από το νοσοκομείο ΚΑΤ όπου και νοσηλεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι δεχόταν απειλές, λόγω ρεπορτάζ που δημοσίευσε στην εφημερίδα του και να έδωσε σχετικά στοιχεία.
 
Top